Preview: Man Utd (h)

Oppdatert: 06. October 2012

Det er duket for et storoppgjør i nordøst når Manchester United tar turen i morgen ettermiddag.

Kick-off: 7. oktober klokken 17.00
Gjestene fra den rød delen av Manchester vil stå på motsatt banehalvdel på St. James’ Park når de to gigantene skal måle krefter. I fjor gikk de sorte og hvite seirende ut med de overbevisende sifrene 3-0 og håper å gjenta bedriften i morgendagens batalje.

Sir Alex Fergusons menn har i likhet med Magpies hatt en trøblete start på årets sesong og ligger for øyeblikket syv poeng bak serieleder Chelsea, men med én kamp mindre spilt. Pardews disipler ligger for øvrig på en 10.-plass med tre poeng opp til søndagens motstander.

Seiret i Europa
De røde djevlene var tidligere denne uken ute på tur og lyktes i å slå CFR Cluj i sin andre kamp i gruppespillet i Champions League. Robin van Persie, som viser god form om dagen, gjorde begge målene i et oppgjør der gjestene fra England kom tilbake etter å ha ligget under med ett mål etter kun kvarteret spilt.

Cabaye: Viste god gammel form mot Bordeaux.

Newcastle var også i aksjon i midtuken da de på torsdag slo Bordeaux 3-0 i Europa League og gikk til topps i gruppen med totalt fire poeng på to kamper. Av spillere som imponerte finner vi blant andre Yohan Cabaye, Shola Ameobi, Shane Ferguson og Gabriel Obertan. Danny Simpson returnerte fra skade og gjennomførte 90 minutter, men et skår i gleden var keeper Rob Elliots skade, som betyr at 19-åringen Jak Alnwick tar plass på benken.

Forsvarstrøbbel i begge leire
Morgendagens motstandere ble utspilt mot Tottenham på Old Trafford forrige helg og fikk således en pekepinn på hvor skoen trykker. Spillere som Vidic, Smalling og Jones er fortsatt utilgjengelige, mens Evans bør være tilbake etter at han ble byttet ut mot rumenerne med det som viste seg kun å være kramper. Scholes ble spart den lange turen, mens Carrick og Giggs er friskmeldt etter kort tids sykdom. Antonio Valencia og Ashley Young ser derimot ut til å miste kampen.

For vertenes del er Krul fortsatt ute, og det er definitivt også Ryan Taylor. Det er stor usikkerhet knyttet til Coloccini og Steven Taylors deltakelse, slik at det vil være overraskende om vi ser noen andre enn Williamson og Perch ta plass i midtforsvaret.

De sebrastripete har ikke imponert i ligaen og var heldige som tok med seg ett poeng fra Reading forrige runde, men viste altså en del forbedring mot franskmennene torsdag kveld.

Watch Out For:
Demba Ba – fyren er i praktslag og gjør mål på bestilling.

Robin van Persie – senegaleserens ekvivalens. Vil få hard medfart av Geordies på tribunen etter krangelen med Krul da han spilte i Arsenal forrige sesong.

Sannsynlig lagoppstilling:
Harper, Simpson, Williamson, Perch, Santon, Gutierrez, Tioté, Cabaye, Ben Arfa, Ameobi, Ba

Dommer:
Howard Webb

TV:
Kampen sendes direkte på TV 2 PL HD1.

Diskuter kampen i vårt forum her.

You must be logged in to post a comment Login