Preview Man City – NUFC Lørdag 30.03.2013

Oppdatert: 29. March 2013

Newcastle får en tøff oppgave når regjerende seriemester Manchester City varter opp til kamp på Etihad Stadium. City manager Roberto Mancini har uttalt at selve tittelkampen er over, men City kommer fortsatt til å kjempe for fullt, og ønsker å vinne kampen om 2. plass i Premier League, som gir automatisk kvalifisering til Champions League.

Fjorårets tøffeste.

“Last year it was our toughest away game and we need to make it easier for ourselves.” sa Alan Pardew til pressen dagen før kampen. Pardew har helt rett. Fjorårets resultat ble 3-1 til hjemmelaget, dog etter 2 straffer tildømt City.

Lagnytt

For hjemmelaget er Vincent Kompany det store spørsmålstegnet. Manager Mancini var rasende på Belgias landslagssjef, etter at den viktige stopperen spilte 90 minutter for landslaget, etter å ha vært ute med skade i 8 uker. Spørsmålet er derfor om Kompany nå er klar til nye 90 minutter, eller om Mancini ikke ønsker risikere å slå opp skaden ytterligere. Sergio Aguero skal være tilbake etter 3 uker på sidelinjen, mens stopperen Micah Richards og midtbanespilleren Jack Rodwell fortsatt er ute.

For skjærene, er Cheik Tiote uaktuell grunnet skade, noe han også kan være i kvartfinalen i Europacupen mot Benfica neste uke. Skadet er også Debuchy, Santon og Haidara. Sistnevntes skade er heldigvis mindre alvorlig en fryktet. Haidara ble som kjent utsatt for noe som kan minne mer om et overfall, enn en takling, i forrige rundes sure tap mot Wigan. Tim Krul er tilbake i trening, men ikke enda kampklar, noe som betyr at Rob Elliot fortsatt vokter buret. En oppgave Elliot har tatt stadig bedre vare på siste kamper. Kaptein Coloccini klar til kamp igjen først om 3 uker. Langtidskadde er fortsatt Ryan Taylor, Hatem Ben Arfa, som kan være tilbake innen sesongen er over likevel, og Haris Vuckic.

Dommer er Neil Swarbrick.

Statistikk

Newcastle har ingen god bortestatistikk denne sesongen. En seier og kun 8 poeng de 12 kampene denne sesongen er ikke fryktinngytende for the Citizens.

City er også ubeseiret på de 12 siste møtene mot Newcastle.

Sammenlagt er statistikken hyggeligere. 54 City seiere, 35 uavgjorte, 64 Newcastle seiere.

Kampen vises på Tv2 Premier League kl 16.00

Howay the lads!

 

 

You must be logged in to post a comment Login