Preview: Arsenal – Newcastle

Oppdatert: 28. December 2012

Newcastle gikk på et smertefullt tap mot Manchester United på Boxing Day. Nå er det nye muligheter, men oppgaven blir ikke altfor mye enklere når neste kamp for tur er Arsenal på Emirates.

Spillemessig opptur

Det er ikke bare poengmessig det har buttet imot for Newcastle denne høstsesongen – spillemessig har det til tider vært katastrofalt dårlig. Alan Pardew skal ha ros for å ha tatt sine grep de siste ukene, men det er dog mye som mangler og ting faller på plass altfor sent. På Boxing Day opplevde vi et Newcastle lag som var best de første 70 minuttene, men dårlig forsvarsspill og en sterk sluttspurt fra de røde var nok til at poengene ble igjen i Manchester. Angrepsspillet fra Newcastle var til tider meget bra, det gikk fort fremover, god bevegelse og vi hadde for en gangs skyld en presisjon som lignet noe. Sylvain Marveaux var meget god og var nøkkelen i mye av det Newcastle foretok seg.

 

Defensivt er det derimot fortsatt mye å hente. Tre av fire Manchester United mål kommer etter at vi klarer for dårlig ut av egen boks, og da blir man straffet mot et så godt lag. Den siste scoringen er også noe som svir godt på stoltheten til forsvarsspillerene våre. Mike Williamson som har spilt det aller meste denne høsten er suspendert til kampen mot Arsenal, og etter all sannsynlighet er det James Perch som går inn og tar hans plass. Tilbake fra suspensjon kommer Cheik Tiote, ellers ser skadelisten noe verre ut enn før kampen mot Manchester United. Jonas og Vurnon Anita mister denne kampen, mens Ben Arfa, 2x Taylor, Cabaye, Gosling og Vuckic fortsatt er skadet.

 

Arsenal er på gang

Arsene Wenger sine menn har hatt en trøblete høst med opp og nedturer. Spillerkjøpene som ble foretatt i sommer ikke slått til helt som de håpet i nord-øst London og det har vært tydelig for de fleste at savnet er stort etter Robin van Persie. Ting er likevel ikke bekmørkt for The Gunners – tre strake seiere i ligaen er status før lørdagens kamp på Emirates og luken opp til Chelsea på tredjeplass er ikke mer enn fem poeng. Bunken med lag mellom Chelsea og Arsenal på sjuendeplass har samtidig spilt en kamp mer som følge av at Arsenal sin kamp mot West Ham på Boxing Day ble utsatt grunnet T-bane streik i London. Dermed har Arsenal dessverre fysisk sett et fortrinn, da spillerene har fått hvile en hel uke siden forrige kamp.

Skadeproblemer har også rammet Arsenal denne høsten, men nå er blant annet keeper Schzesny og midtbanetalentet Jack Wilshere tilbake for fullt.

 

Sannsynlig lagoppstilling

4-3-3: Krul; Simpson, Perch, Coloccini, Santon; Bigirimana, Tiote, Marveaux; Cisse, Ba, Obertan

 

Dommer: Chris Foy

Kampen vises på TV 2 PL 1

 

Diskuter kampen i forumet her.

You must be logged in to post a comment Login