Preview: Liverpool

Oppdatert: 01. October 2017

Etter sist helgs tap mot Brighton, skal rekken med seire på hjemmebane forlenges. På motsatt banehalvdel står Rafa Benitez’s tidligere arbeidsgiver Liverpool.

Rafa Benitez var manager for Liverpool i perioden 2004 – 2010, og er fortsatt meget godt likt blant fansen. Kanskje ikke så rart, da han vant Champions League (2005), Europeiske Supercupen (2005), FA cupen (2006) og Community Shield (2006). De kom også til finalen i Champions League i 2007, og var oftere involvert i tittelkampen i Premier League.
Søndag håper han at Liverpool skal fortsette den relativt dårlige formen sin, og tape for tredje gang på rad på St. James Park.

Liverpool

De fleste røde scousere ble nok fornøyde da september ble til oktober, for Jürgen Klopps menn har hatt en trå måned. Etter at de slo Arsenal hele 4-0 i slutten av august, har de spilt 1-3-2 på 6 kamper i september. Slått 5-0 av Man City (PL) og 2-0 av Leicester (ligacupen), spilt uavgjort mot Sevilla, Spartak Moskva (begge CL) og Burnley (PL), mens de slo Leicester borte 3-2 i ligaen. Målforskjellen i september viste 7-13, så vi får håpe at forsvarsspillet ikke har bedret seg etter månedsskiftet.

Det var før sesongen knyttet veldig stor spenning til det som blir omtalt som “The Fab Four” på topp for Liverpool. Sadio Manè, Phillipe Coutinho, Roberto Firmino og nyinnkjøpte Mohamed Salah spilte alle en veldig god treningskamp mot Bayern München i sommer, og da fikk alle Liverpool-fans vann i munnen, og drømmer om ligagull. Men så kom Barca på banen, og ønsket seg Coutinho. Det gjorde sitt til han ble forstyrret, og ettersom Manè ble utvist mot Man City, spilte de fire sin første offisielle kamp sammen i midtuken mot Spartak Moskva. Selv om det ikke var noe fyrverkeri, er det absolutt en kvartett å være oppmerksom på for kaptein Lascelles og hans Newcastle på søndag.

Nathaniel Clyne (rygg) og Adam Lallana (lår) gjør store fremskritt på trening for Klopps lag, men er fortsatt et stykke unna å spille kamper. Ellers består skadelisten av Adam Bogdan, men han er nok bortglemt uansett.

Newcastle

Etter en heller tannløs forestilling mot Brighton, hvor Newcastle nok en gang sløste de sjansene de skapte, vet man at man må opp på et betraktelig høyere nivå skal man slå Liverpool.
Aleksandar Mitrovic er tilbake etter suspensjon, og et av de største spørsmålene er hvem som skal starte på topp. Joselu har fått tillit etter at han ble kjøpt fra Stoke i sommer, men har ikke innfridd med tanke på antall scoringer. Allikevel kan det sies at spanjolen har gjort det bra i det oppbyggende spillet, og klarer å komme til muligheter. Men statistikken hans så langt i karrieren tilsier ikke at vi bør vente på en ketchup-effekt. Dwight Gayle ble forsøkt solgt av Benitez i sommer, som visstnok skal ha satt spørsmålstegn ved hans mentale styrke. Er det forholdet ødelagt, eller kan engelskmannen lure seg til en startplass på søndag? Mitrovic har vist at han kan score mål, spesielt for Serbia, men også for Newcastle. Dog er det ikke heller noe målmaskin vi har der, og kan være en tikkende bombe.

Forsvarsspillet til Newcastle har vært overraskende solid så langt i sesongen. 5 innslupne og 2 clean sheet på 6 ligakamper må være ganske bra med Newcastle-øyne, og nyervervelsen Florian Lejeune må vente på sin mulighet etter skaden i ligaåpningen. Faktisk er det bare 2x Manchester som har sluppet inn færre mål, mens Burnley også har 6-5 i målforskjell. Men i denne kampen vil nok forsvaret få kjørt seg litt.

På skadefronten er det lite nytt å melde. Venstrebacken Paul Dummet (hamstring) og Massadio Haidara (kne) er fortsatt ute, og selv om physioroom melder at Florian Lejeune har vært skadet i ankelen frem til denne kampen, har han vært frisk, men benket.   Liverpool står uten seier på de 3 siste turene til Tyneside, og har tapt de to siste uten å scoret mål.

Dommer

Søndagens dommer er Craig Pawson fra Yorkshire. Han dømte Newcastle tidligere i sesongen mot Huddersfield, hvor mange mente han var litt i overkant snill med hjemmelaget. Vår forrige seier med Pawson som dommer kom mot Wolves borte i februar i år, mens forrige gang han dømte på St. James’ Park var Steve McClarens første kamp som manager for Newcastle i august 2015. Southampton var motstander, og kampen endte 2-2.

– Siste 5 på St. James’ Park:
15/16: 2-0 (Skrtel SM, Wijnaldum)
14/15: 1-0 (Perez)
13/14: 2-2 (Cabaye, Dummet)
12/13: 0-6 – 11/12: 2-0 (Cisse x2)

– Sist gang Newcastle vant 3 på rad hjemme mot Liverpool var i 1949, og sist de hadde 3 clean sheet på rad hjemme mot scouserne var i 1927!
– Newcastle kan med seier få sin 50. seier Liverpool i alle turneringer.
– Scorer Newcastle, vil det være mål #200 i ligaen mot Liverpool.
– Skulle Liverpool score 3 mål, vil de da ha scoret 300 mål mot Newcastle i alle turneringer. Bare Man Utd har fler, med sine 310 så langt.

 

Kampen vises på TV2 Sport Premium, og på TV2 Sumo kl.17:30.

Howay the lads!

You must be logged in to post a comment Login