Preview: Liverpool – Newcastle

Oppdatert: 30. April 2011

Anfield Road og Liverpool står for tur når Newcastle sparker i gang sesongens nest siste bortekamp i Premier League. Mye av fokuset før kampen har handlet om Andy Carroll, og for første gang i karrieren spiller han mot klubben han holdt med i oppveksten.
Kick-off: Søndag 1. Mai, kl.13.00

Krul beholder plassen
De siste to kampene har den nederlandske U-21 keeperen vært Newcastles beste spiller, og ifølge rapportene har Pardew bestemt at Tim Krul fortsetter mellom stengene ut denne sesongen. Steve Harper er tilbake fra skade, men Alan Pardew har altså valgt å la Krul vise seg frem med tanke på at han i sommer må ta en ny vurdering på hvem som skal være klubbens førstevalg mellom

Kevin Nolan ønsker nok å ta med seg en seier mot sin bestekompis Andy Carroll.

stengene når sesongen 2011/12 sparkes igang. Ny mann på skadelisten denne uken er ulykkesfuglen Stephen Ireland. Iren har vært på lån siden 31. Januar og fikk med seg de to siste kampene, før han ble skadet på ny. Med det spørs det om det blir noen videre Newcastle-karriere for Ireland. Ben Arfa, Gosling, Smith, Guthrie og Best er fortsatt skadet.

Carroll usikker foran søndagens oppgjør
Englands dyreste fotballspiller gjennom tidene skadet seg på Emirates for to uker siden og hvorvidt Carroll er innvolvert mot Newcastle er fortsatt usikkert. Hvordan Newcastles tidligere nummer ni vil bli tatt imot blant bortesupporterene vil nok være noe varierende. Flere har reagert med sinne over hans overgang til Anfield, men noen vil nok også respektere han for den innsatsen han la ned som Newcastle spiller. Hos Liverpool er kaptein Steven Gerrard på skadelisten og ute for resten av sesongen. Daniel Agger, Martin Kelly, Glen Johnson og Fabio Aurelio er også uaktuelle til dette oppgjøret.

Forretningspartnere
Både Liverpool og Newcastle er to stolte klubber med gode og trofaste supportere, og gjennom historien er det verdt å merke seg at mange store spillere har hatt en karriere i begge klubbene. Peter Beardsley er en av Newcastles beste spillere gjennom tidene, og til tross for sin geordie-bakgrunn tok han samme valget på 80-tallet som Andy Carroll gjorde tidligere i år. Beardsley forlot Newcastle til fordel for Liverpool i 1987 og ble en stor suksess på Anfield, men den lille teknikkeren returnerte til Newcastle i 1993. Verdt å nevne er også Kevin Keegan og Terry McDermott. Begge var store legender på Anfield, men hadde også fine karrierer på Tyneside og er i likhet med Beardsley svært respektert både i Liverpool og Newcastle. John Barnes og Ian Rush har også en fortid i begge klubber, men felles for de er at de var relativt lite suksesfulle i Newcastle, mens de begge er store legender på Anfield. I dagens Newcastle tropp finner vi tre scousere i Kevin Nolan, Ryan Taylor og Joey Barton. De to førstnevnte vokste begge opp som Liverpoolsupportere, mens Barton tilholdt den blå delen av byen. Forøvrig har Danny Guthrie en karriere bak seg i Liverpool. Nå er altså Andy Carroll den siste i rekken av spillere som representerer begge disse klubbene. Tydeligvis er det noe som fungerer når Liverpool og Newcastle sitter rundt forhandlingsbordet, dessverre får man si.

Trives ikke på Anfield
Vi må helt tilbake til sesongen 1993/94 for å finne sist gang Newcastle vant på Anfield i ligasammenheng. Sammen med Old Trafford er Anfield kanskje den mest fryktede stadionen i Premier League for oss som følger med Newcastle. På St. James Park er derimot historien annerledes og tidvis har det vært en vanskelig arena å besøke for de røde fra Merseyside. Tidligere denne sesongen ble det da også en solid 3-1 seier til Newcastle da Liverpool besøkte St. James Park. Takket være scoringer av scouserne Kevin Nolan og Joey Barton, samt den nå utflyttede geordien Andy Carroll.

Sannsynlig lagoppstilling
Harper; Simpson, Williamson, Coloccini, Jose Enrique; Barton, Nolan, Tiote, Jonas; Løvenkrands, Ameobi

Dommer: Peter Walton

TV: Kampen vises på TV2 PL 1

Diskuter kampen i forumet her.

You must be logged in to post a comment Login