Preview: Birmingham (h)

Oppdatert: 06. May 2011

Newcastle tar imot Birmingham til dyst lørdag ettermiddag klokken 16. En seier vil gi oss en fornyet PL-kontrakt, mens uavgjort sannsynligvis også vil fjerne all tvil om hvilken divisjon Newcastle spiller i neste sesong. Her får du siste nytt før kampen.

Det gikk som forventet i forrige runde. Newcastle var på høyde med Liverpool i spill og farlige dødballer, men var tannløse på topp og klusset det til bakover. Suarez fastsatte sluttresultatet til 3-0 i 2. omgang og sørget for at gjestene falt hele tre plasser ned på tabellen. Newcastle ligger nå nemlig på en 12. plass med 41 poeng. Stoke og WBA på plassene over har begge 43 poeng, mens Wigan på 18. plass står med 35.

Ustabile hjemme
Newcastle har vært alt annet enn solide på eget gress denne sesongen. På 17 oppgjør står skjærene med 5-7-5, og er dermed et av PLs svakeste hjemmelag. Skadelisten er også lang. Ben Arfa, Gosling, Best, Smith, Williamson, Kadar og Guthrie er alle utilgjengelige. Steven Taylor går med all sannsynlighet inn i midtforsvaret igjen. Ellers blir trolig startelleveren den samme som mot Liverpool sist helg.

Et Birmingham i poengnød
Birmingham er Premier Leagues uavgjortekspert, og ligger på en skummel 15. plass med henholdsvis fire, fem og sju poeng å gå på i forhold til lagene under streken. Laget fra “The Second City” spilte uavgjort mot byrival Wolverhampton forrige runde, og har ikke vunnet på tre kamper. Alex McLieshs mannskap er også et av ligaens dårliste bortelag, med kun to seiere på utebane så langt denne sesongen. Craig Gardner er suspendert, mens ex-Newcastle Obafemi Martins er skadet.

Innbyrdes oppgjør
Lagene møttes i februar da Newcastle vant 2-0 på St. Andrews etter scoringer av Best og Løvenkrands. I seriesammenheng har Newcastle et godt tak på lørdagens motstander. Hele fire av fem kamper har endt med seier. Siste gang Birmingham gjestet SJP ble det imidlertid en nedtur av de sjeldne, da bortelaget vant 5-1 og sendte oss på hodet ut av FA-cupen.

Faccebook-konkurranse
Vi kjører som vanlig på med en resultatkonkurranse i vår Facebook-gruppe. Den som tipper riktig resultat og er nærmest minuttet første målet scores vinner en t-skjorte med Newcastle-motiv. Klikk her for å avgi tips, eller diskuter kampen med likesinnede i vårt diskusjonsforum.

You must be logged in to post a comment Login