Preview: Bolton-Newcastle

Oppdatert: 25. December 2011

Mandag ettermiddag er det duket for fotballens høytid i England – boxing day. Newcastle må finne tilbake ligaformen, samt bryte en fæl rekke kamper uten seier på boxing day, som nå er oppe i hele 10 kamper.


Kick off: 16.00, 26. Desember

Formsvikt
Seks kamper uten seier, deriblant fire tap er status for Alan Pardew før oppgjøret mot Bolton på Reebok. Newcastle har hatt et meget vanskelig kampprogram, samt store skadeproblemer og suspensjoner, men allikevel var det to kamper mot Swansea og WBA forrige, som skulle resultert i mer enn ett fattig poeng.

Nå er det dags å reise kjerringa, og med seg i krigen får Pardew med seg Yohan Cabaye som er tilbake fra karantene og midtstopper Mike Williamson som har vært skadet siden august. Mot WBA i midtuken var det en rekke spillere som ikke leverte varene, men unge Haris Vuckic viste glimt av klasse og skal være vanskelig å sette ut av laget. Dessuten gjorde Hatem Ben Arfa et godt innhopp. Dermed blir det spennende å se Pardew velger å gjøre noe med formasjon eller valg av spillere fra start. Spillere som Gutierrez og Best er totalt ute av form, mens Obertan fortsatt sliter med å levere stabilt gode kamper. Muligheten til å mønstre en trio på midten i Vuckic, Cabaye og Tiote, samt en Hatem Ben Arfa på kant, bør trigge Alan Pardew.

På skadelisten foran dette oppgjøret finner vi Steven Taylor, Sylvain Marveaux og Danny Guthrie. Davide Santon måtte gå av i pausa mot WBA med en liten kneskade, og det er uvisst om han blir klar til denne kampen. Dan Gosling soner for sitt røde kort mot Norwich.

Tapt flest
Bolton har hatt en elendig sesong og beginner seg på en lite glamorøs 19.plass i Premier League. Ikke bare har de tapt 13 av 17 kamper, de har tapt 7 av sin 8 hjemmekamper denne sesongen. Midtuken var derimot oppløftende for Owen Coyle og hans mannskap. De satte en strek over en rekke på fem strake tap, og tok med seg tre livsviktige poeng hjem fra Ewood Park.

Mye har gått galt for klubben denne sesongen, de er blant annet inne i en dyp gjeldskrise og et nedrykk vil sannsynligvis blåse klubben ut av ligasystemet. Skader på nøkkelspillere som Stuart Holden og Yong Lee, samt fullstendig formsvikt på viktige Gary Cahill og tidvis Jaaskelainen – har heller ikke hjulpet.

ALT tilsier at Newcastle taper denne kampen
Da snakket vi naturligvis om statistikk, om vi ser på mannskapet så er dette Bolton laget noe vi burde gruse på en spasertur.
– I fjor ble det et pinlig 1-5 tap på Reebok, mye takket være Johan Elmander og Kevin Davies.
– Vi har tapt 8 av 10 kamper på Reebok i Premier League sammenheng.
– To ganger har vi møtt Bolton borte på boxing day, begge gangene har det endt med tap.
– Vi har aldri vunnet på bortebane på boxing day i Premier League.
– Sist gang vi vant en bortekamp på boxing day var i 1988.

Ikke så veldig mye oppløftende greier der, og vi kan jo samtidig legge til at Alan Pardew har tapt alle kampene han har ledet Newcastle i på boxing day.

Watch out for

– Kevin Davies. Vi har slitt på defensive dødballer etter skaden til Steven Taylor, da er ikke denne mannen ønskemotstander.

– Demba Ba. 13 mål på 16 kamper denne sesongen. Premier Leagues nest beste spiss denne sesongen.

Sannsynlig lagoppstilling

Krul; Simpson, Williamson, Coloccini, R.Taylor; Obertan, Tiote, Cabaye, Jonas; Ben Arfa; Ba

Dommer: Peter Walton

Kampen vises på TV2Sumo og på tv for Altibox abonnenter.

Diskuter kampen i forumet her.

You must be logged in to post a comment Login