Preview: Leicester City

Oppdatert: 08. December 2017

Forhåpentligvis kastes alt som heter form ut av vinduet når revene fra Leicester kommer på besøk lørdag kveld. For denne helgen skal nemlig 125års-jubileet til Newcastle United FC feires.

9. desember 1892 ble Newcastle West End og Newcastle East End slått sammen, og resultatet ble som kjent Newcastle United Football Club. Om det er tilfeldig at vi har fått tildelt hjemmekamp på denne datoen er usikker, men at det blir ordentlig markert både på og utenfor stadion, er ganske sikkert. Fansen har hintet om store bannere, og det skal visstnok være en markering i regi av klubben utenfor stadion før kampen også.

Newcastle United

Men Newcastle må skjerpe seg betraktelig til denne kampen, for det er langt fra noe festfotball Rafa Bentitez’ menn har vist de siste månedene. 4 scorede mål, 13 innslupne og bare 1p på de siste 5 kampene kjennetegner kanskje det Newcastle United vi kjenner fra de siste årene, spesielt under Mike Ashley. Men det er ganske ulikt Rafa Benitez. En manager kjent for å organisere lagene sine godt, spesielt defensivt, og som skal være vanskelige å møte. Men det har ikke vært tilfellet i det siste, selv om Newcastle i starten av sesongen så ut som et typisk Benitez-lag. Og sannsynligvis vil spanjolen bruke jubileet for alt det er verdt i oppbygningen til kampen.
Men Rafa har virket litt usikker på taktikken og formasjonene i denne tøffe perioden. Hans “tried and trusted” 4-2-3-1 har vært byttet ut med 4-4-2, og til og med 3-4-2-1 nå sist mot Chelsea. 3-backslinje er ikke vanlig kost i Newcastle, men starten mot Chelsea sist var veldig lovende. Derimot florerte det av personlige feil, og 2 av baklengsmålene var ganske direkte Matt Ritchies feil (det bør også nevnes at han spilte i en uvant rolle som vingback).
Disse feilene må lukes ut mot Jamie Vardy, Riyad Mahrez og resten av et Leicester som virket å ha fått den oppturen klubber ofte får etter et managerbytte.

Paul Dummet (hamstring) og Christian Atsu (øm muskel) kunne rukket Chelsea-kampen sist, men Benitez er ikke typen til å ta sjanser med spillerne sine, heldigvis.
Men det største spørsmålstegnet foran denne kampen er kaptein Jamaal Lascelles (ankel). Savnet av den unge engelskmannen i forsvarsrekka har vært både betydelig og åpenbart, og han trente igjen med laget på torsdag. Håpet er at han kan starte, og sannsynligvis vil han gjøre alt for å være klar. Så gjenstår det å se om Benitez mener han er klar.
Dummet og Atsu kommer mest sannsynlig til å være i kamptroppen, og muligens starte.

Leicester City

Som nevnt har Leicester en relativt ny manager. De ansatte Claude Puel i slutten av oktober, og franskmannen som ble sparket fra Southampton i sommer har fått sving på skuta. Kun ufattelige sterke Manchester City har vunnet mot Leicester etter Puels ankomst, og han har tatt full pott mot Tottenham og Burnley i de to siste kampene (begge hjemme).

Leicester har også funnet nettmaskene komfortabelt ofte, med 20 scoringer. De har faktisk bare gått målløse av banen i 3 kamper (Bournemouth borte, Man Utd borte, og Man City hjemme). 7 lag har scoret fler, og Jamie Vardy er selvsagt toppscorer med 7 fulltreffere, mens Shinji Okazaki og Riyad Mahrez har henholdsvis 4 og 3 mål. De tre har altså scoret like mange mål som Newcastle til sammen. Mahrez  har i tillegg lagt opp til 4 assist, så han blir en nøkkelspiller for Newcastle å stoppe. Et ekstra øye bør også Harry Maguire få i oppspillsfasen, da stopperen er andremann på assistlista med 3 målgivende.
Ansettelsen av Puel ser ut til å ha liten endring på formasjonen til Revene, de ser ut til å fortsette med 4-4-1-1. Undertegnede har sett for lite av Puel i Nice og Southampton til å si noe om taktikken, men sannsynligvis er det få forandringer fra hva både Ranieri og Shakespeare brukte.

Leicester på sin side har 2 spillere på skadelista, men lider nok ingen nød av den grunn. Matty James (akilles) og Robert Huth (skade i foten) er begge ute av kampen, uten at Puel får noe søvnmangel over det. Huth og James spilte sist i slutten av september, og hadde neppe vært i startoppstillingen hvis de hadde vært skadefrie.

 

Kampen sendes på TV2 Sport Premium og TV2 Sumo klokken 18:30.

You must be logged in to post a comment Login