Preview: Everton

Oppdatert: 12. December 2017

Etter et meget skuffende resultat og prestasjoner sist, kommer det en ny mulighet i morgen. Big Sam tar med seg de blå fra Liverpool for å prøve å gjøre vondt verre for Rafa Benitez og Newcastle.

Lørdagens kamp mot Leicester skulle være en fest. Klubben skuffet like mye utenfor banen, som på. Det som skulle markere klubbens 125 årsdag, ble som å tenne på en våt kinaputt. Det virker lovende i starten, men så bare ender det i skuffelse.
Slik opplevde i hvert fall undertegnede lørdagen, både før og under kamp. Det var en veldig tafatt markering av klubben, selv om fansen var i helt andre enden av skalaen.
Spillerne startet også kampen godt, men ble til slutt offer for sitt eget slurv, og mangel på konsentrasjon.

Mangelen på poeng mot Leicester, og de totalt 7 siste, gjør at nedrykksstreken stadig kommer nærmere. Tabellen blir bare mindre og mindre hyggelig lesning for Rafa Benitez, og han vet at noe må gjøres.
På dagens pressekonferanse fikk han spørsmål om oppkjøpet, igjen. På det svarte han at fokuset lå på å vinne kampen mot Everton, men kunne komme nyheter etter det, og at fansen ble fornøyd. Om det er oppkjøpet eller seier han siktet til, vites ikke.

Sam Allardyce og hans relativt nye mannskap karret til seg en uavgjort mot Liverpool søndag, takket være en meget omdiskutert straffe. Rooney satte den sikkert i mål, og sikret dermed at Big Sam fortsatt er ubeseiret som Toffees-manager (2 kamper som sjef).

Allardyce var som kjent manager for Newcastle United da Mike Ashley kjøpte klubben, samt at Big Sam og Rafa Benitez har utvekslet negative kommentarer om hverandre tidligere, og disse to tingene har fått en del oppmerksomhet i media. Allardyce har uttalt at Ashley er den første eieren som har sagt at han har angret på å sparke den rutinerte manageren, og det kan også virke som om de to managerne har gjort sitt for å begrave den lille stridsøksa som fantes.

Skader

Både Jamaal Lascelles og Christian Atsu (kom innpå) startet på benken lørdag, mens Paul Dummet spilte 60 minutter i reservelagskampen på fredag. De to førstnevnte forventes å starte kampen onsdag, mens Paul Dummet sannsynligvis er på benken. I så fall skal troppen klassifiseres som skadefri, enn så lenge.

Det samme kan man ikke akkurat si om Everton. Yannick Bolasie er meget tvilsom etter et langt skadeopphold, og Leighton Baines, James McCarthy, Maarten Stekelenburg, Ross Barkley, Ramon Funes Mori og Seamus Coleman alle er definitivt ute. Men Everton har vist i det siste at de har et slagkraftig lag på tross av alle skadene, så dette blir nok en enormt tøff kamp om 3 viktige poeng for begge lag.

 

 

Kampen sendes dessverre ikke på norsk tv, og det er pr nå litt usikkert om den sendes i utlandet (stream). Vi kommer tilbake til det i forumet.

You must be logged in to post a comment Login