Preview: Leeds-Newcastle

Oppdatert: 29. July 2011

Newcastle er tilbake på engelsk jord og reiser søndag til Leeds for å møte den gamle storheten på ærverdige Elland Road.


Kick off: Søndag 31. Juli kl. 15.00

Samlet tropp

Som de fleste har fått med seg så måtte en liten delegasjon fra førstelaget ta til takke med en uke i Nederland sammen med reservelaget, grunnet visumtrøbbel. Mot Leeds er endelig troppen samlet minus Cheick Tiote som for tiden oppholder seg i Ghana, fordi han i øyeblikket nektes innreise til UK. Noen skader er det derimot i troppen. Hatem Ben Arfa, Danny Guthrie og Shane Ferguson mister kampen og i værste fall resten av pre-season. Mest interessant blir det å se hvem som får sjansen mellom stengene i søndagens kamp. I USA fikk de tre keeperne hver sin kamp, mens Fraser Forster også fikk 90 minutter mot Darlington. Sannsynligvis står keeperplassen mellom Tim Krul og Steve Harper, og de to siste treningskampene inn mot seriestart vil gi en indikasjon på hvem som får jobben som førstekeeper.

På vei oppover

Leeds har slitt voldsomt etter nedrykket fra Premier League i 2004, og har blant annet vært helt nede i League One. Nå derimot kan det se ut som klubben er kommet tilbake på riktig vei. I fjor var de tilbake i Championship etter et par tøffe sesonger i League One, og de imponerte de fleste med en sterk 7.plass – like bak play-off. En ny generasjon unge spillere som Jonathan Howson, Max Gradel og Robert Snodgrass er på vei opp, og med rutinerte karer som Michael Brown, Luciano Becchio og ex-Newcastle stopper Andy O´Brien kan fremtiden se lys ut for Leeds. For Alan Smith blir søndagens kamp ekstra spesiell. Smith var en del av suksesslaget til Leeds som spilte Champions League semifinale rundt årtusenskiftet. En gang den store kjeledeggen på Elland Road, men overgangen til Manchester United var tungt å svelge for en stor andel av fansen. Dette er forøvrig Leeds sin siste test før deres sesong sparkes igang 6. August.

Sannsynlig lagoppstilling

Krul; Simpson, S.Taylor, Coloccini, Jose Enrique; Jonas, Barton, Gosling, Cabaye, Marveaux; Ba

Følg med i kamptråden på vårt forum her, for diskusjoner og ytterligere informasjon om eventuelle radiolinker til kampen.

You must be logged in to post a comment Login