Preview: Everton-Newcastle

Oppdatert: 16. September 2010

Newcastle får en tøff oppgave på lørdag, i en vanskelig bortekamp mot et Everton lag som jager sesongens første seier i Premier League.


Kick off: 16.00, Lørdag 18.09

Chris Hughtons menn fikk det ikke til forrige helg, og måtte se seg slått av ligaens svakeste lag hjemme på St. James Park. Det øker presset på Newcastle, som helst bør ha med seg poeng fra Goodison Park på lørdag. Danny Guthrie, Danny Simpson, Leon Best, Steven Taylor og Dan Gosling er fortsatt skadet, men Sol Campbell er på vei mot matchformen og kan få sin debut mot Everton. Etter sist helgs fadese mot Blackpool varslet Hughton at det ville bli forandringer på laget frem mot lørdagens kamp. En som kan få sin Premier League debut er Cheick Tiote som ble hentet fra FC Twente i august. Ivorianeren er en defensiv midtbanespiller, som i hovedsak konkurrer med Alan Smith om en plass på laget, og mest sannsynlig blir dette en av forandringene på laget fra sist kamp. Hatem Ben Arfa fikk sin debut mot Blackpool, og det vil være svært overraskende om han ikke blir å se i startoppstillingen mot Everton. Til tross for at han kun fikk snaue 2o minutter på å vise seg frem i Newcastle-trøya, så var det spor av kvalitet fra franskmannen som blant annet viste seg frem med god fart og teknikk.

Uten seier

Everton står med kun to poeng fra sine fire første kamper hittil, og er virkelig i poengnød hvis de har ambisjoner om å kjempe for en europacup-plass. David Moyes som viste smålige takter da han løp ut og skjellte ut dommertrioen etter forrige helgs kamp, burde være godt fornøyd med at de i det hele tatt fikk med seg poeng fra den kampen. Everton har vært veldig svake i sesonginnledningen, og kan vente seg en tøff sesong hvis de ikke får orden på spillet sitt.

Vinner sjelden på Goodison

Det passer kanskje Everton bra å møte Newcastle på dette tidspunktet, vi har nemlig en forferdelig statistikk å skilte med på Goodison Park de senere årene. Riktignok ble det 2-2 forrige gang lagene møttes, en kamp Newcastle faktisk var uheldige som ikke vant. På de fem siste besøkene på Goodison er det blitt med det ene poenget vi karret til oss i 2008/09, før det hadde Newcastle fire strake tap hos de blå i Beatles-byen.

Watch out for
– Hatem Ben Arfa. Viste tegn på klasse mot Blackpool, og alt tilsier at han blir å finne i startoppstillingen hos Chris Hughton.
– Tim Cahill. Everton har ingen gode spisser, dermed setter de sin lit til at Tim Cahill leverer målene, noe han også gjør. En glimrende avslutter, scorer ofte med hodet.

Dommer: Andre Marriner.

Kampstart er lørdag kl.16.00 og sendes direkte hos TV2 PL 3

Kampen kan du diskutere i forumet her

You must be logged in to post a comment Login