Preview: Crystal Palace

Oppdatert: 21. October 2017
Etter mye snakk om kjøp og salg av klubben den siste uken, er det igjen på tide å rette øynene mot det som virkelig teller. Lørdag gjester Crystal Palace St. James’ Park.

For ei drøy uke siden var dette en kamp hvor mange tok det for gitt at Newcastle bare skulle møte opp, hente 3 poeng, og så dra hjem. Fullt så enkelt blir det nok ikke, for Crystal Palace har både funnet nettmaskene og tatt sin første seier for sesongen.
Man burde alltid være forberedt på å kjempe hardt for poengene i Premier League, men dette her blir nok en tøffere kamp enn hva de fleste tror.

Crystal Palace

På sesongens 7 første kamper hadde Crystal Palace scoret 0 mål, og hadde null poeng. Så med 18,5% av sesongen unnagjort, hadde de ikke klart å score mål! De hadde også sluppet inn 17 mål. Nyansatte Frank de Boer fikk sparken etter bare 4 kamper, men ting bedret seg ikke voldsomt etter at gode, gamle Roy Hodgson ble ansatt.

Men sist helg løsnet det hvertfall litt for London-laget. Ikke bare scoret de sesongens første mål (dog et selvmål fra Azpilicueta), men de flesket like så godt til med årets første seier, 2-1 mot de regjerende mesterne Chelsea. Wilfried Zaha ble første Palace-spiller på scoringslista i Premier League 2017-18. McArthur er klubbens toppscorer med 2 mål, og Sako har også scoret 1 mål (begge i ligacupen).

Hva som ble feil under de Boer vites ikke, men det ble pekt på både et lite opprør i spillertroppen, og valg av formasjon. Og det siste punktet der kan fort ha noe å si.
For der nederlenderen varierte mellom 3-5-2 og 5-3-2, har Hodgson valgt litt mer typisk britisk formasjoner. 4-4-2 i litt forskjellige varianter er klassisk engelsk, og passer nok spillermaterialet i Palace litt mer.
Sist kamp gikk de også utpå i en 4-4-2, men uten rene spisser. Mest trolig fordi Christian Benteke og Connor Wickham var skadet, og ikke fordi Barcelona og Spania hadde stor suksess med å spille uten spisser.

Wickham og Benteke rekker heller ikke kampen mot Newcastle, så det er sannsynlig at Hodgson sender utpå samme 10 utespillere. For Wayne Hennessey er tilbake fra skade, og kan ta plassen i mål. Også Ruben Loftus-Cheek er tilbake fra skade, men usikkert om han starter.

Til tross for sin mangel på scorende mål, har det ikke stått på forsøkene. Crystal Palace har før denne runden 106 avslutninger, men bare 21 av de har truffet mål. Et gjennomsnitt på 10,5 avslutning pr mål. I motsatt ende er det like trist lesning for Palace-fansen, motstanderne har 2,7 skudd på mål pr mål scoret.

Men så har ikke kampprogrammet vært det letteste for Palace heller. Manchester x2, Liverpool og Burnley på bortebane, samt Southampton og Chelsea hjemme er alle vanskelige kamper. Hodgson og laget hans begynner nå på en litt lettere rekke med kamper, og håpet er nok at de kan bygge videre på forrige helg. Selv om Hodgson aldri har vunnet på SJP som manager i ligaen.

Newcastle United

Som nevnt har det store samtaleemnet på Tyneside denne uken vært pressemeldingen som kom på mandag. Newcastle United Football club er offisielt ute for salg, og det skal visstnok være mange interessenter. Amanda Staveley og hennes PCP er en av flere grupper som undersøker klubbens finansielle bøker i en såkalt “due dilligence” for tiden, og alle fans følger spent med fremover.

Men selv om det naturligvis er et eventuelt oppkjøp som fanger interessen for tiden, må fokuset for spillergruppa ligge på kampene som kommer. Og ingen vet det bedre enn Rafa Benitez; han sendte ut en melding via hjemmesiden i midtuken hvor han oppfordret spillere, støtteapparat og fans til å fokusere på kampene. Det er der de kan utgjøre en forskjell, og energien skal gå dit.

Og hvis spillerne legger ned samme innsats og glød som i bortemøtet med Southampton sist helg, bør det være gode muligheter for poeng i denne kampen. Hayden og Ayoze scoret hvert sitt mål, men Gabbiadini utlignet to ganger. Fire forholdsvis enkle mål i den kampen, mot to lag som hadde vært gjerrige før den runden.

Det er nok et punkt som Rafa har jobbet med, for den defensive innsatsen må opprettholdes. Men hvis man blir litt mer effektive foran mål, bør man kunne ro i land en seier lørdag.

Spillermatrialet tilgjengelig for Benitez er det samme som det har vært de siste ukene, bortsett fra at Dwight Gayle har fått en skade i leggen. Dette åpner for at Mitrovic sannsynligvis blir å finne på benken i hans sted, selv om han tilsynelatende sto over treningen fredag. Ellers er Haidara og Dummet fortsatt utilgjengelig, selv om førstnevnte har begynt med vanlig trening igjen.

Ellers har også Rafa Benitez kommet med en oppdatering rundt Rolando Aarons. Mange har savnet den unge vingen denne sesongen, men han er ikke skadet. Vår spanske manager sa fredag at Aarons selv hadde uttrykt et ønske om å spille for U23-laget mot Blackburn fredag, for å vise seg frem. Så han må nok bare vente tålmodig på sin mulighet.

 

Siste 5 ligaoppgjør på SJP:
15-16: 1-0 (Townsend)
14-15: 3-3 (Janmaat, Aarons, Williamson – Gayle, Puncheon, Zaha)
13-14: 1-0 (Cisse)
04-05: 0-0
97-98: 1-2 (Shearer – Lombardo, Jansen)

 

Kampen vises ikke på norsk TV, men sendes av følgende kanaler i utlandet:
Astro SuperSport 1
beIN Sports MAX 1 +HD (Turkey)
beIN Sports 4 Thailand
beIN Sports Connect (NZ)
beIN Sports MENA HD 9
Canal+ Sport Online (Poland)
DIRECTV Sports Caribbean
Flow Sports App
Hotstar (India)
LeTV Sports Hong Kong
mio Stadiium 104 HD (Singapore)
NBC Sports (USA)
Optus Sport (Australia)
QQ Sports Live (China)
SKY NET Sports 3
SKY Planeta Futbol
SportsNet 1 aka TSN (Canada)
SPOTV2 (South Korea)
SportsNavi Live (Japan)
SPS HD (Mongolia)
SuperSport 2 Africa
SuperSport 6 +HD (Za)
Watch ESPN Brazil

 

Kampen kan også høres på BBC Radio Newcastle (via nufc.co.uk)

You must be logged in to post a comment Login