Preview: Burnley (borte)

Oppdatert: 30. October 2017

På dagen 5 år etter at Sean Dyche ble ansatt som manager på Turf Moor, skal Rafa Benitez og Newcastle prøve å gjøre jubileet til et å glemme for Burnley. Men et godt organisert Burnley kan by på problemer.

Mandagskamp betyr rundens siste kamp, og med helgens resultater har både Newcastle og Burnley falt en plass på tabellen. Men vi kan klatre opp en plass til 7.plass med uavgjort, eller 6.plass med seier. Og selv om det er veldig tidlig i sesongen, er det alltid gøy å ligge topp 8. Spesielt som et nyopprykket lag.
Burnley på sin side kan også klatre opp til 6.plass fra sin 10.plass, hvis de vinner med 3 mål eller mer. Men akkurat det er det lite som tilsier.

BURNLEY

Ser man bort ifra forrige kamp, hvor de tapte 3-0 tap for Manchester City, har Burnley gjort det meget bra i kamper mot god motstand. Seier mot Chelsea og Everton, samt uavgjort mot Tottenham og Liverpool viser at Sean Dyche er veldig flink til å organisere laget sitt. Faktisk så har de sluppet inn mer enn 1 mål i kun 2 kamper i ligaen (Chelsea og Man City), og kun 4 lag har sluppet inn færre mål (deriblant Newcastle).
Men god defensiv organisering ser ut til å ha gått på bekostning av noe annet; det offensive. Kun 5 lag har scoret færre mål enn Burnleys 8 scoringer. Og mye tyder på at de trives mye bedre på bortebane, enn på Turf Moor. Alle de nevnte kampene har vært på bortebane, hvor de har 6-7 i målforskjell og 2-2-1 i kamper. Hjemme viser statistikken en annen historie, og viser til 1-2-1 i kamper og 2-2 i målprotokollen.
Det er tydelig at fokuset er på det defensive som sagt, at de ikke er komfortable med å skulle styre kamper, men heller ønsker å satse på kontringer. Helt sikkert noe Rafa Benitez vet alt om, men vi må passe på bakrommet vårt i morgen.

Toppscorer (3 mål) og rekordsignering Chris Wood er tvilsom til kampen, da han ble byttet ut etter 20 minutter mot Man City sist med en trøblete hamstring. Men nestemann på toppscorerlista (2 mål), Sam Vokes, skal være mer aktuell for en retur etter å ha slitt med magesmerter. Men begge skal gjennom fysiske tester før kampen, og begge kan fort spille. Noe som vil være veldig viktig for Sean Dyche, som foretrekker 4-4-2, eller 4-4-1-1.
Ellers er også Jonathan Walters (kne), Dean Marney og Tom Heaton (skulder ute av ledd) på skadelisten. Fraværet av keeper Heaton var ventet å være et massivt slag i trynet for Burnley, men “vikar” Nick Pope har bokstavelig talt plukket opp hanskene etter Heaton. For et par uker siden var 25 år gamle Pope den keeperen i Europa med høyest redningsprosent, med hele 94%! Den falt en del etter kampene mot West Ham og Man City, men det skal tydeligvis noe spesielt for å overliste sisteskansen til Burnley.

NEWCASTLE UNITED

En svak fotballkamp mot tabelljumbo Crystal Palace sist, men en noe heldig scoring på tampen av Mikel Merino var nok. I en type kamp Newcastle som oftest har tapt tidligere, har vi nå klart å dra i land viktige og nødvendige seiere. Og den evnen til å dra viktige resultater ut av jevne kamper, kan vise seg å være svært viktig på mandag. For etter Burnley og Bournemouth, kommer en tøff rekke kamper mot Man Utd, Watford, West Brom, Chelsea, Leicester, Everton, Arsenal, West Ham og Man City. Disse 9 kampene blir som sagt veldig tøffe, og den gode defensive organiseringen til Rafa Benitez blir satt på prøve.

Men kampen på Turf Moor blir ingen lett kamp det heller. To gode defensive, men lite effektive lag møter hverandre, og vi får håpe at Newcastle fortsetter den gode trenden med å ville vinne kamper.
Og selv om det sannsynligvis er Joselu som får klarsignal fra start, er kan Dwight Gayle være en eventuell joker fra benken. Han er nemlig skadefri, sammen med Massadio Haidara som trener som normalt igjen. Paul Dummet (hamstring) er fortsatt skadet.

Noe som blir spennende å se mandag, er hvilke elleve Benitez sender utpå gressmatta til start. Joselu sliter med å finne nettmaskene, men får en del skryt for sitt bidrag til det oppbyggende spillet. Dwight Gayle er som nevnt sannsynligvis klar for spill igjen, dog sannsynligvis ikke fra start. Ayoze Perez får en del pepper for mangel på gode offensive bidrag i sin rolle som 10’er, og enkelte mener at Mohamed Diame burde få en mulighet fra start.
Men det blir også spennende å se hvem som starter på den sentrale midtbanen. Shelvey virker selvskreven, men den som Rafa Benitez velger som hans partner, kan vise mye om intensjonen i kampen. Blir det Merino, tyder det på en offensiv tilnærming, mens et valg av Isaac Hayden kan tyde på en litt mer forsiktig inngang. Hayden er også bare et gult kort unna en suspensjon, noe som må tas med i betraktningen.

Newcastle har 50 offisielle kamper mot Burnley borte fra St. James’ Park, og kan få sin seier nummer 15 mandag. I Premier League har lagene bare møttes i Burnley en gang tidligere, i en kamp som endte 1-1 etter scoringer av Papiss Cisse og George Boyd. Det gjør Turf Moor til en av seks nåværende Premier League-stadioner som Newcastle ikke har vunnet på.

Dommer

Dommer for anledningen er Mike Dean. Han dømte oss tre ganger i sesongen 15-16, 3-3 hjemme mot Man Utd, 2-3 tap borte mot Norwich, og 1-0 seier hjemme mot Crystal Palace.

Tv/Radio

Kampen sendes selvsagt på Tv2 Sport Premium, og Tv2 Sumo. Kampen kan også høres  på radio via nufc.co.uk.

Under er også en oversikt over tv-kanaler rundt om i verden som sender kampen.

Astro SuperSport 3
Astro Go
beIN Sports MENA HD
beIN Sports MENA HD 11
beIN Sports 1 Indonesia
beIN Sports Thailand
BES TV China
Bongda TV Vietnam
Canal+ Sport 1 Afrique
Canal+ Sport HD (Poland)
Cosmote Sport 1 HD
Cytavision Sports 2 +HD
DAZN Europe
Diema Sport 2 (Bulgaria)
DIRECTV Sports Argentina
DIRECTV Sports Caribbean
Eurosport Player Denmark
Eurosport Romania
Flow Sports App
Futbol 2 (Ukraine)
GO Sports 1 (Malta)
Idman TV (Turkey)
K+1 (Vietnam)
MATCH! Futbol 1
Movistar Futbol
NBC Sports Live (USA)
NOW 621 Hong Kong
NTV+ Sport Online (Rus)
Optus Sport (Australia)
QQ Sports Live (China)

S Sport (Turkey)
Setanta Kazakhstan
SFR Sport 1 HD (France)
Sky HD (Mexico)
Sky Pacific (Fiji)
Sky Planeta Futbol
Sky Sport 3 HD Italy
Skynet Myanmar
Spiler TV (Hungary)
Sport 1 Israel
Sport TV3 (Portugal)
SportKlub 2 Croatia
SportKlub 2 Serbia
SportKlub 2 Slovenia
SportsNavi Live (Japan)
Sportsnet (Canada)
SPS HD (Mongolia)
Star Sports Select HD1
SuperSport Kosova 2
Ssports Live (China)
SuperSport 3 Africa
SuperSport 3 Nigeria
SuperSport Maximo
TV2Sumo (Norway)
TV2 Sport Premium HD
TV3 Sport 2 / Max
Viaplay Denmark
Viaplay Sweden
Viasat Finland
Viasat Sport Premium
VOOsport World 1 HD
Ziggo Sport Select (NL)

You must be logged in to post a comment Login