Preview: Chelsea – Newcastle

Oppdatert: 14. May 2011

Newcastle møter Chelsea på Stamford Bridge i det som er sesongens nest siste kamp.

Kick off: Søndag 15. Mai kl. 14.30

Tiote spares, Nolan skadd

Newcastle har riktignok minimalt å spille for i de to resterende kampene, men Alan Pardew skulle nok gjerne sett at hans faste midtbaneduo Tiote og Nolan var med i en ellers tynn Newcastle tropp. Cheik Tiote pådro seg sitt 14 gule kort for sesongen forrige helg, og ville dermed risikert suspensjon til høstens sesongstart om han plukket opp et nytt gult kort mot Chelsea. Kevin Nolan har lenge slitt med en ankelskade og skal opereres nå slik at han blir fit for fight når pre-season starter. Steve Harper vil også spares resten av sesongen, hvilket betyr at svenske Ole Söderberg tar plass på benken. Ellers består skadelisten av Ben Arfa, Gosling, Best, Guthrie, Williamson, Smith, Perch, Kadar og LuaLua. Et langt mareritt med andre ord. Heldigvis er Premier League kontrakten for sesongen 2011/12 sikret, men Newcastle har en realistisk mulighet til å avslutte sesongen på øvre halvdel. Dette har også Alan Pardew fokusert, og kanskje kan det være en mulighet til å stjele med seg poeng fra et Chelsea lag som har gitt opp kampen om seriegullet.

Ingen suksess for Roman

Chelsea hadde Manchester United i kne forrige sesong, men i fjor sommer valgte de blå fra vest-London å selge unna spillere som Carvalho, Ballack og Cole. Klubben valgte tross flere avganger å ikke investere nevneverdig i laget, og denne sesongen har båret preg av tynn stall og stjernespillere ute av form. For eksempel nettet Didier Drogba 29 mål i ligaen forrige sesong. Denne sesongen har ivorianeren scoret 11 mål på 31 kamper. Dermed er han slått av vår kaptein Kevin Nolan med en scoring, og det til gjengjeld med en kamp mer spilt enn vår kyllingdansende mann. Bosingwa, Bertrand og Zhirkov er alle uaktuelle til søndagens kamp, mens John Terry sliter med en liten skade og er foreløpig usikker. Chelsea har en overlegen statistikk på “brua” mot Newcastle. Aldri har Newcastle reist fra Stamford Bridge med seier i Premier League sammenheng, men Newcastle er faktisk ett av få lag som har vunnet borte mot Chelsea denne sesongen. Lagene møttes til dyst i London i årets Carling Cup, og Newcastle ovverasket alle med en knallsterk 4-3 seier i det som var en fantastisk fotballkamp. Sist Newcastle besøkte “brua” i ligaen var under Joe Kinnear sin ledelse i 2008, og den kampen endte 0-0 etter strålende keeperspill av Shay Given.

Watch out for

– Fernando Torres. Har ikke vist sitt beste foran Chelsea fansen, men det er kun et tidsspørsmål før det løsner.

– Tim Krul. Blir vår viktigste spiller på Søndag. 23-åringen må ta alt han kan og litt ekstra hvis det skal bli poeng. Det er han absolutt kapabel til.

Sannsynlig lagoppstilling

Krul; Simpson, S.Taylor, Coloccini, Jose Enrique; Jonas, R.Taylor, Barton, Ferguson; Løvenkrands, Ameobi

Dommer: Lee Mason

TV: TV2 PL 1

Diskuter kampen i forumet her.

You must be logged in to post a comment Login