Preview: Birmingham – Newcastle

Oppdatert: 14. February 2011

Newcastle spiller sin andre bortekamp på fire dager da Alan Pardew sine menn reiser til “the second city” for å møte Obafemi Martins sin nye klubb Birmingham City.
Kick off: Tirsdag 15. Februar kl. 20.45

Hvem starter på topp?

Kampen skulle egentlig vært spilt 18. desember, men 3 centimeter snø lagde kaos i Birmingham og dermed måtte kampen naturlig nok utsettes. Danny Simpson hinket av bana mot Blackburn på lørdag, og kan være ute av dette oppgjøret. Isåfall betyr det enda mer hodebry for Alan Pardew som har mer enn et halvt lag på sidelinjen for tiden. De gode nyhetene for Mr. Pardew er at to blad Taylor er tilbake i trening denne uken, og Steven Taylor bør være klar igjen til spill mot Bolton på St. James Park om snaue to uker. Shola Ameobi, Hatem Ben Arfa, Alan Smith, Dan Gosling, Haris Vuckic, Kazenga LuaLua og Phil Airey(som noen har påpekt 100 ganger av en person på forumet) er skadet og uaktuelle til dette oppgjøret sammen med 2x Taylor. Det store spørsmålet foran dette oppgjøret slik vi ser det er hvem som får sjansen på topp tirsdag kveld. Leon Best leverer ikke spillemessig gode kamper, men han er en trussel i boksen og har vist at han har målteft. Med 4 mål på 7 kamper i Premier League denne sesongen gjør at han nok er bankers på laget nå

Kevin Nolan leder laget ut i nok en krig på tirsdag.

som Shola Ameobi er ute med skade. Peter Løvenkrands har slitt denne sesongen og det kan virke som at han mangler det lille ekstra for å kunne være en avgjørende mann på topp i denne ligaen. Nile Ranger har hele 15 innhopp i serien denne sesongen, og flere av dem har vært svært gode og han har vært en avgjørende faktor i flere kamper. Vi synes det er på tide at Nile Ranger får sin første kamp fra start og en mulighet til å bevise hva han kan.

Møter tre ex-magpies

Etter nedrykket vårt i 2009 virker det som om Premier League flommer over av ex-Newcastle spillere og på tirsdag møter vi tre gamle fjes på motsatt banehalvdel. Stephen Carr, Lee Bowyer og Obafemi Martins er alle under Alex McLeish sine vinger på St.Andrews. Vår gamle nummer ni Obafemi Martins ankom Birmingham i januarvinduet og fikk sin debut mot Stoke i helgen, mens både Lee Bowyer og Stephen Carr har vært fast inventar denne sesongen. Birmingham fikk en svært etterlengtet seier mot Stoke på lørdag da Nikola Zigic stanget inn seiersmålet tre minutter på overtid. Dermed klatret de vekk fra den værste gjørma og opp på en 14. plass på 30 poeng, kun to poeng bak Newcastle. Det betyr at Birmingham med seier på tirsdag vil klatre forbi oss og inn på øvre halvdel. Det forteller alt om hvor tett Premier League er nå man med to seiere på rappen kan gå fra under streken til en plass på øvre halvdel. Hos Birmingham mangler stopper Scott Dann, ellers har Alex McLeish fullt mannskap mot Newcastle.

Watch out for

– Obafemi Martins. Vi har sett det før, at spillere scorer mot sine gamle klubber og Oba er en fryktløs spiller med ekstrem fart.

– Kevin Nolan. Spissene slet med å score mot Blackburn, og kapteinen kan få et større ansvar offensivt da han innehar dødelige avslutningsferdigheter.

Sannsynlig lagoppstilling

Harper; Simpson/Perch, Williamson, Coloccini, Jose Enrique; Barton, Nolan, Tiote, Jonas; Best, Ranger

Dommer:
Lee Mason

TV:
TV2 PL 1

Kampen kan du diskutere i forumet her.

You must be logged in to post a comment Login