Preview: Arsenal (h)

Oppdatert: 18. May 2013

De sorte og hvite forbereder sesongens siste oppgjør da de møter Arsenal på St. James’ Park i morgen ettermiddag.

Kick-off: søndag 19. mai klokken 17.00.

Ny sesong i det gjeveste av selskap
Magpies skulle etter sigende få det tøft på Loftus Road forrige helg, tatt i betraktning den smått utrolige bortestatistikken som leste kun én seier på fremmed gress forut for kampen mot de allerede Championship-klare R’s.

Det startet aldeles begredelig for gjestene som ga Harry Redknapp en gyllen mulighet til å stikke kjepper i Newcastle-hjulene i kampen mot degradering. Debuchy lagde et meget unødvendig straffespark, som skulle vært flyttet ut på sekstenmetersstreken da forseelsen startet utenfor feltet. Tidligere Marseille-angriper Remy satte den sikkert i mål, til høyre for Elliott som gikk motsatt vei.

Noen minutter senere skulle dommer Probert peke på straffemerket på nytt, men denne gang på motsatt side da Bosingwa hadde et godt tak i Ben Arfas trøye. Hatem tok på seg oppgaven med å banke lærkula i nettaket via tverrligger. Gjestene var omsider à jour, men det tok ikke mange minuttene før det skulle komme enda en scoring.

Vertenes høyreback kan ikke sies å ha hatt en god dag på jobben, for han ble værende i garderoben etter pausen. Sannsynligvis hadde det en sammenheng med to gavepakker som han forærte klubben fra nordøst. Den siste ble i tillegg avgjørende i hjemmelagets disfavør.

Portugiseren sendte en løs pasning tilbake til keeper Rob Green som mislyktes med klareringsforsøket. Jonas var både våken og aggressiv, og vips, kunne den nyankomne franskmannen fra Bordeaux sette ballen i tomt bur.

Jager Champions League
Kontrastene er store mellom Champions League-jagende Arsenal og bunnstriden som jo Newcastle har blitt en del av. Wengers gutter vant sin kamp mot Wigan på tirsdag og sendte med det årets FA-cupmestere ned i nest øverste divisjon.

The Gunners ligger for øyeblikket ett poeng foran sin erkerival Tottenham og bør helst ha tre poeng for å garantere den viktige fjerdeplassen. Lillywhites skal for øvrig måle krefter med Sunderland på White Hart Lane.

Lagnytt
Rob Elliot må se kampen fra tribunen etter det røde kortet forrige helg, og det betyr at Steve Harper får sin avskjedskamp foran hjemmepublikummet. Moussa Sissoko og Shola Ameobi er begge utilgjengelige grunnet skader. Det gjelder også Ryan Taylor og Vuckic.

Steven Taylor er tilbake etter sykdom. Sammy Ameobi og Ferguson er klare for dyst, mens det er usikkerhet knyttet til Haïdara og Santons deltakelse.

På motsatt banehalvdel ser det langt lystigere ut med tanke på tilgjengelig personell. Arsenal har få spillere på skadelista, men må klare seg uten Arteta, som har problemer med leggen. Giroud er dessuten tilbake fra karantene.

Watch out for:
Santi Cazorla – spanjolen var nest sist på Arsenals fire scoringer tidligere denne uken.

Sannsynlig lagoppstilling:
Harper, Debuchy, Taylor, Coloccini, Mbiwa, Gutierrez, Tioté, Cabaye, Ben Arfa, Gouffran, Cissé

Dommer:
Howard Webb

TV:
Kampen sendes direkte på TV 2 PL HD1.

Diskuter kampen i vårt forum her.

You must be logged in to post a comment Login