Presentasjon: Sheffield Wednesday

Oppdatert: 02. August 2016
Dagens klubb ble ifølge legenden grunnlagt på en Onsdag i 1867, derav navnet. De spiller sine hjemmekamper på mye omtalte Hillsborough, stadion der den grusomme ulykken i 1989 tok sted. Klubben vil for mange, være mest kjent for deres opphold i Premier League på 90-tallet, da spillere som Paolo Di Canio og Petter Rudi var klubbens stjerner. Toon Army Norway gir deg en presentasjon av en av sesongens motstandere hver dag frem til sesongstart. I dag gir vi dere The Owls.
Sesongen 2015-16

Dette var Wednesdays beste sesong på 16 år, og de skulle til slutt havne så nærme opprykk som mulig. Før starten av pre-season tidsplan annonserte klubben at elleve spillere hadde blitt løslatt etter å ha nådd slutten av sine kontrakter. I juni fikk også hovedtrener Stuart Gray sparken etter 18 måneder med ansvaret. Carlos Carvalhal ble annonsert som Grays erstatning 30. juni 2015. Sheffield Wednesday fikk sesongen i gang på Hillsborough mot Bristol City, en kamp som The Owls vant 2-0. Sheffield Wednesday sjokkerte i fjerde runde av Capital One Cup med en 1-0 seier mot Newcastle United, med Lewis McGugan scoring i kampen som eneste mål. Suksessen fortsatte i Oktober, som Wednesday gikk ubeseiret gjennom. Resten av 2015 fortsatte i et godt spor, men ikke nok til å virkelig blande seg inn helt i teten. November og desember var en periode med mange uavgjortresultater. Året ble avsluttet på en syvende plass. Januar var en langt bedre måned, med fire strake seire. Før vårsesongen ble tøffere i februar og mars, da Wednesday tapte flere kamper. Men uglene lå fortsatt an til å sikre seg en play-off plass. Derfor passet deg godt at Wednesday startet april med to seire på rad. Dessverre ble ikke dette fulgt opp, da de fire neste kampene var seiersløse. Likevel, Wednesday sikret seg en plass i play-off med en 3-0 seier hjemme mot Cardiff City. Derfor var det heller ikke noen krise at sesongen ble avsluttet med et 1-2 tap borte mot Wolverhampton.Etter en 3-1 seier sammenlagt over Brighton and Hove Albion i play-off semifinalen, ble uglene det første laget til å bestille sin plass i play-off finalen på Wembley Stadium. Det skulle bli en kamp som ville markere Sheffield Wednesdays første kamp på nasjonalstadionet. Dessverre mistet Sheffield Wednesday muligheten til å skrive historie. Kampen endte 1-0 til Hull City, etter et fantastisk mål av Mohamed Diamé. Dermed ble uglene benektet sin første sesong i den øverste divisjonen på 16 år.

Manageren

Carlos Carvalhal er muligens et litt ukjent navn. Likevel, portugiseren har hatt ansvaret for lag som Sporting Club de Portugal og Besiktas. Da han fikk jobben i Wednesday hadde han vært uten jobb siden 2011. Før den tid har portugiseren hatt hele 16 managerjobber. Men hans inntreden i klubben har passet helt perfekt. Han ble også plukket ut på bakgrunn av at han ville passe perfekt inn klubbens filosofi. Mye av æren for ansettelsen får også eieren, indiske Dejpon Chansiri, som også har frigjort midler for spillerkjøp. Men det er portugiseren som har brukt pengene godt. Carvalhal ble også ansatt på bakgrunn av en anbefaling fra selveste Jose Mourinho. Carvalhal er besatt av å holde hans spillere i optimal fysisk tilstand. Om deres kollektive tilstand, sa han før play-off finalen: «Vi har full energi, og jeg føler laget mitt er helt friske, som i begynnelsen av sesongen.» Det kan dermed virke som Wednesday supporterne har god grunn til å være optimister foran kommende sesong

Spillerne

Iren Keiren Westwood vokter buret for Wednesday. Han klarte å komme seg bort fra Sunderland i 2014. I forsvaret finnes spillere som den tidligere Chelsea akademi spilleren Sam Hutchinson, som danner et forsvar med Jack Hunt og Darryl Lachmann. Kaptein er nederlandske Glenn Loovens, som er en skikkelig panserstopper. På midtbanen kan det nevnes kjente navn som Barry Bannan og Lewis McGugan. Bannan er kjent fra sin periode i Aston Villa og Crystal Palace, mens McGugan har over 200 kamper for Nottingham Forest. En annen tidligere Sunderland spiller er Ross Wallace, som tydeligvis kom på bedre tanker da han reiste fra Stadium of Shite. Det er på topp Wednesday stiller sterkest. Tidligere Celtic og Norwich spissen Gary Hooper stiller sammen med toppscorer Fernando Forestieri, og nok en overvurdert tidligere Sunderland spiller, Steven Fletcher. Skotten er mest kjent for å kjøre dyre biler, mens han scorer lite mål.

Vi ser at du er interessert i Newcastle og jobben vi gjør for norske supportere. Hvorfor ikke gjøre som 350 andre – meld deg inn og bli med på supporterlaget? Det ville vi satt pris på, og da kan vi fortsette å tilby dere alt vi gjør. Les mer og meld deg inn her!

You must be logged in to post a comment Login