Presentasjon: Rotherham United

Oppdatert: 01. August 2016
Denne Yorkshire baserte klubben spiller sine hjemmekamper på banen med det klengende navnet New York Stadium. Klubben har holdt seg i de laveste divisjonene nesten hele deres historie, men har nå spilt i Championship siden 2014-15. Toon Army Norway gir deg en presentasjon av en av sesongens motstandere hver dag frem til sesongstart. I dag gir vi dere The Millers.
Sesongen 2015-16

Sesongen startet svært skuffende. På tross av at klubben vant hele 5 av sine 8 kamper i Pre-Season, valgte de å selge nøkkelspillere som Ben Pringle, Craig Morgan, og Islands senere EM-helt Kari Arnason. Sesongen startet med kun ett poeng fra de 5 første kampene, og det så dermed ut som det skulle bli nok en sesong i nedrykksstriden for The Millers. Seiere mot Cardiff og Birmingham skulle likevel løfte klubben ut av nedrykkssonen. Dessverre var det mer drama i vente, da manager Steve Evans valgte å forlate klubben grunnet intern uro. Dermed kom tidligere Leeds manager Neil Redfearn inn portene på New York Stadium. Også han skulle få en tøff tid i klubben, med tap i 6 av de 7 første kampene. Første seier kom 21. november, mot hans tidligere klubb Leeds United. På tross av seiere mot opprykksjagende Hull og Brighton and Hove Albion.  Redfearn ble sparket den 8 februar 2016 etter en rekke på seks tap på åtte kamper. Han var sjef i 21 kamper i løpet av en fire måneders periode, hvor han tapte 14 og vant bare 5. 11. februar 2016 ble Neil Warnock utnevnt som Rotherhams nye manager for de resterende 16 kampene i 2015-16 sesongen. De setter så i gang en imponerende snuoperasjon under Warnock. Rotherham vant seks og spilte uavgjort i to av de åtte neste kampene, dermed gikk de fra å ligge seks poeng bak nedrykksplassene til å ligge ni poeng over med fem kamper igjen. Dette resulterte i at Warnock ble tildelt Football League Championship Manager of the Month prisen for mars 2016. Dette var syvende gang for veteran manageren, og første gang en Millers manager noensinne har vunnet utmerkelsen. Championship kontrakten ble bekreftet borte mot Wolves med to kamper av sesongen igjen, Rotherhams ubeseirede rekke strakk seg til 11 kamper. Rotherham avsluttet sesongen på 21. plass med 49 poeng, ni poeng foran nedrykkede Charlton Athletic. Warnock forlot klubben på den 18. mai 2016 etter ikke å ha blitt enige en kontraktsforlengelse.

Manageren

Alan Stubbs bør ringe noen bjeller for kjennere. Stubbs var en svært habil stopper på 90- og 2000 tallet, i klubber som Bolton Wanderers, Celtic og Everton (to omganger). Etter all sannsynlighet hadde også en svært fuktig kveld på byen, fordi han valgte å signere for Sunderland. Han gikk deretter til Derby County inntil han la opp, på grunn av en kneskade i august 2008. Stubbs jobbet deretter som trener for Everton, og startet sin manager karriere med Hibernian i 2014. I Hibernian klarte faktisk Stubbs bragden å vinne den skotske cupen, for første gang på 114 år. Stubbs er en manager med sans for en ballbesittende spillestil. Det var under Roberto Martinez i Everton, der Stubbs også jobbet som trener, at han visstnok fikk inspirasjon til å starte sin egen managerkarriere.

Spillerne

I buret står vanligvis den tidligere QPR og Nottingham Forest keeperen Lee Camp. Foran han i forsvaret finner vi spillere som tidligere Rangers stopper Kirk Broadfoot, den tidligere voldsdømte venstrebacken Joe Mattock, og tidligere Tottenham høyreback Stephen Kelly. På midtbanen er det verdt å nevne kapteinen Lee Frecklington. Han vant også prisen for årets spiller i League One i 2013-14, sesongen The Millers rykket opp til Championship. Selv om Rotherham har hentet inn 4 spillere så langt, er det spissplassen som bør bekymre mest. Forrige sesongs toppscorer Matt Derbyshire reiste til Kyprios denne sommeren, og det blir en tøff nøtt å fylle hans sko.

Vi ser at du er interessert i Newcastle og jobben vi gjør for norske supportere. Hvorfor ikke gjøre som 350 andre – meld deg inn og bli med på supporterlaget? Det ville vi satt pris på, og da kan vi fortsette å tilby dere alt vi gjør. Les mer og meld deg inn her!

You must be logged in to post a comment Login