Presentasjon: Queens Park Rangers

Oppdatert: 30. July 2016
Denne sjarmerende klubben fra vest i London har en innholdsrik historie. Dog ikke en svært suksessrik. Seier i ligacupen i 1967 er til dags dato klubbens eneste store trofé. På 70- tallet var klubben også svært når å vinne den øverste ligaen, samt at Rangers fikk sitt første møte med europeisk fotball. Det var også på denne tiden flere nordmenn fikk øynene opp for klubben. De senere år har blitt preget av mye opp- og nedturer. Optimismen er fortsatt til stede på Loftus Road, mye også grunnet eiernes dype lommer. Toon Army Norway gir deg en presentasjon av en av sesongens motstandere hver dag frem til sesongstart. I dag gir vi dere The Super Hoops.
Sesongen 2015-16

Etter det tunge nedrykket fra Premier League sesongen før, var stemningen urolig på Loftus Road. Klubben var idømt en betydelig bot, for brudd på Financial Fair Play regelen. Uten Premier Leagues enorme inntekter, ville ikke klubbens pengebruk stå i stil med inntektene. Eierne fikk forhandlet ned boten, og klubben overlevde økonomisk, men det var ikke rom for å satse på samme måten i Championship. Derfor var det vel så viktig å rykke direkte opp til Premier League igjen. Derfor passet det svært dårlig at sesongen startet med et tap borte mot kriseklubben Charlton Athletic. Dette snudde seg da QPR vant tre av sine fire neste kamper. Videre fortsatte sesongen med lange seiersløse rekker, fulgt av enslige seiere innimellom. Dette var langt ifra bra nok for en klubb som skulle kjempet om nytt opprykk. Derfor fikk også manager Chris Ramsey sparken i november. Inn kom den gamle kjenningen og opprykkseksperten Neil Warnock på midlertidig basis. I Desember ble den tidligere Chelsea helten Jimmy Floyd Hasselbaink hentet inn på permanent bais. Nederlenderen fikk den verst tenkelige starten. QPR vant ingen av sine syv neste kamper, før rekken ble brutt av en 3-0 seier borte mot Rotherham. Siden skulle det ta seg noe opp, men QPR kom aldri i nærheten av opprykksform og endte til slutt midt på tabellen, på en 12. plass.

Manageren

Jimmy Floyd Hasselbaink er sannsynligvis et kjent navn for dem som fulgte engelsk fotball på 90-tallet. Den tidligere Leeds United, Atletico Madrid, Chelsea og Middlesbrough spissen har en fantastisk spillerkarriere å se tilbake på. I 2014 ble han ansatt som manager i vesle Burton Albion. I hans første sesong tok Burton for første gang i historien turen opp i League One. Da nederlenderen ble ansatt som QPR sjef i desember 2015, var det sannsynligvis med tungt hjerte. Burton Albion lå godt an til nok et opprykk, og Hasselbaink måtte gi fra seg muligheten til å bli historisk nok en gang. Ved ansettelsen ble nederlenderen den femte manageren i QPR på like mange år. Ironisk nok var stabilitet den viktigste grunnen til at Hasselbaink ble ansatt. Som filosofi fremhever han grunnleggende verdier som ærlighet og samhold, og ønsker å bidra til at klubben jobber med å få frem flere unge engelske spillere. Det er derfor et helt nytt prosjekt som er på gang i QPR. Helt motsatt av det enorme pengesløseriet klubben har symbolisert de senere år.

Spillerne

Det er helt andre navn som har blitt hentet inn foran denne sesongen, enn det vi er vant med å se fra QPR. Spillerne inn har navn som Jake Bidwell, Ariel Borysiuk, Jordan Cousins og Joel Lynch. Altså ikke så kjente navn. Ut har gått mer profilerte spillere som Matt Phillips, en lettbent ving som hadde en fantastisk avslutning av sesongen 2014-15, da QPR rykket ned fra Premier League. Phillips blir neste sesong å se i West Brom. Ut har også Leroy Fer gått. Fer har signert for Swansea, klubben han var utlånt til forrige sesong. Stallen til QPR inneholder fortsatt flere profilerte spillere som Nedum Onuoha, Conor Washington, Jamie Mackie, Sandro og Steven Caulker. Videre får fortsatt den tidligere NUFC backen James Perch lønn av QPR. «Perchino» var elsket for sin innsats i Newcastle, selv om kanskje prestasjonene og ferdighetene ikke sto i stil. Det finnes også flere talentfulle engelske spillere i klubben, som har satset på akademiet sitt de siste årene. En som er verdt å nevne, er Darnell Furlong. Sønn av QPR legenden Paul Furlong. Hasselbaink har lovet ungguttene spilletid kommende sesong, og det blir spennende å se om han vil stå ved sitt ord.

Vi ser at du er interessert i Newcastle og jobben vi gjør for norske supportere. Hvorfor ikke gjøre som 350 andre – meld deg inn og bli med på supporterlaget? Det ville vi satt pris på, og da kan vi fortsette å tilby dere alt vi gjør. Les mer og meld deg inn her!

You must be logged in to post a comment Login