Presentasjon: Preston North End

Oppdatert: 29. July 2016
«The invincibles» er mest kjent som det første laget som noensinne vant en organisert fotball liga i England. Nærmere bestemt i 1888. Tilnavnet kommer selvfølgelig av at de gikk gjennom den sesongen ubeseiret. Av nyere tid er laget bedre kjent som «The Lilywhites». Noe som muligens kommer av den fakta at Preston North End slettes ikke er uovervinnelige lenger. Fjorårets sesong var Prestons første sesong tilbake i Championship, etter opprykk via Play-off sesongen før. Toon Army Norway gir deg en presentasjon av en av sesongens motstandere hver dag frem til sesongstart. I dag gir vi dere Preston North End.
Sesongen 2015-16

Opprykket sesongen før skulle altså være starten på en ny glansperiode i klubbens historie. Derfor ble spillere som Man Utd dødaren Jermaine Beckford hentet inn før sesongen, sammen med spillere som spissen Paul Gallagher fra Leicester City, og tidligere England keeper Chris Kirkland. Inn på lån kom også Will Keane fra Man Utd og Jordan Pickford fra Scumderland.

Etter en fin start på sesongen ble slutten av august, hele september, hele oktober og hele november tunge måneder. Preston vant kun to kamper i løpet av denne perioden, og et nytt nedrykk så svært så svært sannsynlig ut. Preston lå godt sementert på nedrykksplass rett før jul. To seiere på rad i tidlig desember skulle likevel lette på trykket på Deepdale. Etter nyttår virket laget som født på ny, med fire seiere på rad i februar. Deriblant sterke seiere borte mot Wolverhampton, og hjemme mot senere Play-off finalist Sheffield Wednesday. Sesongen ebbet ut helt på det jevne, noe som skulle plassere Presten trygt på midten av tabellen, på en respektabel 11.plass. Absolutt godkjent som nyopprykket.

Manageren

Simon Grayson er en tidligere engelsk forsvarspiller. Spesielt nok har han spilt for flere av Prestons rivaler, og vært både spiller og manager for den aller største av dem, nemlig Blackpool FC. Derfor var ikke ansettelsen av Grayson utelukkende positivt mottatt av fansen. Grayson har vært manager på Deepdale siden 2013, og nevnes av mange som hjernen bak opprykket fra League One sesongen 2014-15. Dermed har Grayson vunnet tilbake en del av supporternes tillit. Det var også en del rykter om at Grayson skulle overta managerjobben i den langt større klubben Aston Villa tidligere i sommer. Grayson er fortsatt regnet som en talentfull manager, og det er således ikke sikkert han får sitte i fred hele sesongen, når hoder i flere Championshipklubber begynner å rulle i Januar.

Spillerne

Per dags dato er det verdt å merke seg spillere som tidligere Aafk og Man Utd keeper Anders Lindegaard, som signerte en kontrakt med klubben før denne sesongen. Forrige sesong var Lindegaard på lån hos Lancashire klubben, og trivdes tydelig godt. Med Lindegaard får Preston en svært habil keeper. Av yngre talenter kan det nevnes Ben Pearson, en stopper som gikk gradene i Man Utd, og blir sett på som et stort talent. Nevnte Jermaine Beckford husker også kanskje mange fra hans tid i Premier League for Everton, uten nevneverdig suksess. Jamaicaneren er fortsatt en giftig spiss. Eoin Doyle, Callum Robinson og Ben Pringle er nyervervelser for sesongen. Doyle var fast på Cardiff City forrige sesong, og er en erfaren og offensiv spiller med lang erfaring fra Championship. Robinson har gjennom flere år blitt regnet som det neste store spisstalentet i Aston Villa, men etter nedrykket har Birmingham klubben tydeligvis mistet tålmodigheten med Robinson. Derfor blir det spennende å se om han utvikler potensialet sitt i Lancashire. Ben Pringle er et litt mer uskrevet blad. Den 27 år gamle midtbanespilleren har vært innom flere klubber de siste årene uten å finne sitt fotfeste, men skal være en trygghet på Prestons midtbane denne sesongen.

You must be logged in to post a comment Login