Presentasjon: Nottingham Forest

Oppdatert: 28. July 2016
Den tidligere europamesteren betegnes av mange som en sovende kjempe. Laget fra den legendariske Nottingham skogen virker likevel å være godt plantet fast i Championship. En tro på en bedre fremtid kom i 2012, da arabiske eiere overtok klubben og lovet gull og grønne skoger, men siden har dessverre klubben vært i et stort kaos. Toon Army Norway gir deg en presentasjon av en av sesongens motstandere hver dag frem til sesongstart. I dag gir vi dere The Forest.
Brian Clough

Det kan og bør ikke skrives et ord om denne klubben uten å nevne Brian Clough. Sesongen etter at Clough fikk styre skuta i klubben, vant Forest øverste divisjon for første gang i klubbens historie. Klubben vant også det gjeveste trofeet i Europa, turneringen som vi dag kjenner som Champions League, i 1979 og 1980. Clough ble i klubben i ytterligere et tiår, men klarte aldri gjenskape suksessen. Han ga seg i 1993, samme sesongen Forest forsvant fra det gjeveste selskap.

Sesongen 2015-16

Etter at Forest ble nevnt av flere eksperter som opprykkskandidat sesongen før, gikk man ikke inn med like høye forventninger til denne sesongen. Likevel, tidligere Forest spiller Dougie Freedman satt i managerstolen og det fantes flere talentfulle spillere i stallen. Det var likevel en stor nedtur at talentet Michail Antonio forsvant til West Ham United på siste dag av sommervinduet. Selve sesongen skulle bli som en berg – og dalbane. Et tap i serieåpningen mot opprykkskandidat Brighton, fulgtes av tre kamper uten tap. Høsten startet meget godt med to strake seiere, men så startet en forferdelig rekke. Forest spilte åtte kamper uten seier frem til november, som var en bedre måned, med tre seiere av fire mulige. Vinteren var en periode på det jevne. Selv om det var 13 kamper uten tap, var syv av kampene uavgjort. Dermed skulle det følge nok en forferdelig periode i februar og mars. Klubben gikk inn i en periode der nærmest alle hjemmekamper endte i tap, mot svake klubber som Huddersfield, Bristol City og Preston North End. I mars fikk styreformannen nok, og ga manager Freedman fyken. Førstelagstrener Paul Williams skulle overta skuta ut sesongen, men den dårlige formen fortsatte. Williams første kamp var mot rivalene Derby County, en kamp Forest tapte 1-0. Heldigvis for Forest ble det en fin avslutning på sesongen, med fem ubeseirede kamper. Dette resulterte i en noe skuffende 16. plass.

Manageren

I Juni 2016 ble Philippe Montanier ansatt som ny manager. Hvem sa du? Franske Montanier er tidligere manager i klubber som Rennes og Real Sociedad, og er således en mann som kan hente inn noe ny inspirasjon og spillestil til klubben. Franskmannen har allerede satt målet denne sesongen til opprykk og er den sjette manageren som er ansatt under det nåværende eierskapet i klubben.

Spillerne

Den 12. Juli er den finske forsvarspilleren Thomas Lam eneste nye spiller ankommet City Ground. Det er slettes ikke utenkelig at en ny manager ønsker å hente inn flere spillere før sesongstart. Stallen som er etablert per dags dato inneholder spillere som tidligere Hamburg spiller Michael Mancienne, samt Brit Assombalonga, spissen som hadde en fantastisk perioden sesongen 2014-15, samt kjente fjes som Andy Reid, en spiller som forøvrig ikke ser ut som profesjonell fotballspiller, sammen med spillere som den kreative Chris Cohen, og en av Wales sine EM helter, David Vaughan.

You must be logged in to post a comment Login