Presentasjon: Ipswich Town

Oppdatert: 25. July 2016
The Tractor Boys har etter hvert blitt et fast innslag i Championship. Klubben kommer fra Suffolk, opprettholder en sterk rivalisering med Norwich City, og spilte sist i Premier League sesongen 2001-02.  Toon Army Norway gir deg en presentasjon av en av sesongens motstandere hver dag frem til sesongstart. Denne dagen gir vi dere Ipswich Town.
Sesongen 2015-16

Ipswich Town har altså etablert seg som et fast innslag i Championship. Forrige sesong var den 14.ende i rekken. Ipswich gjorde sin handel av nye spillere i sommervinduet. Den mest profilerte spilleren inn var Brett Pitman, som ble hentet fra Bournemouth. Pitman skulle ende sesongen som klubbens toppscorer. Ut gikk spillere som tidligere Newcastle United spiller Darren Ambrose, brødrene Noel og Stephen Hunt, samt juvelen Tyrone Mings. Mings gikk til Premier League og Bournemouth og salget sikret 8 millioner pund i klubbkassa.

Sesongen startet godt. Etter 4 kamper var allerede 3 seiere i boks og klubben var fortsatt ubeseiret. I september gikk det tregere. 7 kamper uten seier fulgte og ble ikke snudd før en hjemmeseier mot sesongens største skuffelse Bolton Wanderers den 3. november. Derfra snudde det virkelig. Ipswich etablerte seg på øvre halvdel av tabellen og kjempet om opprykk nesten hele sesongen. Ipswich vant 9 av de 15 neste kampene og ting så meget lyst ut på Portman Road. Dessverre for de blå fra Suffolk fulgte en dårlig måned i februar, og en varierende form ut sesongen. Seier i de to siste kampene var ikke nok til å fullføre blant de seks øverste lagene, men det var så nært som mulig. Bare 5 poeng bak Sheffield Wednesday.

Arven etter Sir Bobby

Newcastle United og Ipswich Town har en ting til felles. Sir Bobby Robson er en stor legende i begge klubber. På 1970-tallet tok Robson den lille klubben til nye høyder. Med spillere som Terry Butcher, Paul Mariner samt nederlenderne Arnold Mühren og Frans Thijssen, hadde Robson en god blanding av fysiske britiske spillere, samt utenlandske teknikere. Ipswich var fast inventar blant de 5 beste lagene på topp hver eneste sesong. Et foreløpig høydepunkt kom i 1978 da Ipswich slo selveste Arsenal og vant sin hittil eneste FA Cup. Deretter fulgte seier i UEFA cupen i 1981, samt to andreplasser i ligaen. I 1982 fikk ikke de blå beholde sin elskede manager lenger, da England ansatte Robson som ny manager. Siden forsvant Ipswich fra fotballkartet frem til opprykket i nystartede Premier League i 1992-93.

Manageren

Dagens manager er Mick McCarthy. Også dette en no-nonsense type manager. Kanskje best kjent som Irlands manager til VM i 2002. I forkant at dette mesterskapet havnet McCarthy i konflikt med kaptein Roy Keane, som endte med at Keane trakk seg fra mesterskapet. Det endte som det måtte for McCarthy. Han måtte pakke sakene og flytte til en nitrist by kalt Sunderland. Der trente han også i en periode et lokalt lag uten nevneverdig suksess. Ferden gikk videre til Wolverhampton, et lag han tok opp til Premier League og holdt flytende i flere sesonger. Mannen har nå vært i Ipswich Town siden 2012. Det har resultert i plassering rundt midten av tabellen de to første sesongene, før en sjetteplass i 2014-15 sesongen. I den påfølgende playoff-runden, røk The Tractor Boys ut mot sine argeste rivaler Norwich City. Som nevnt var det akkurat ikke nok poeng forrige sesong til å følge opp med en ny runde i playoff til Premier League. McCarthy har kontrakt ut minst to sesonger til.

Spillerne

Av spillere i klubben er det verdt å starte med kaptein Luke Chambers, som også har over 200 kamper for Nottingham Forest. Et annet kjent navn kan være Christophe Berra, som spilte under manager McCarthy i Wolves i Premier League. Spissene Daryl Murphy, Brett Pitman og Freddie Sears må også nevnes. Førstnevnte spiller fast på Irlands landslag, og var å se under sommerens EM-sluttspill, samt ble toppscorer i Championship sesongen 2014-15. Han har også en periode i Sunderland bak seg. Tidligere nevnte Pitman ble som sagt toppscorer med 11 mål i klubben forrige sesong, mens Freddie Sears ble kjent som et ungt supertalent, da han debuterte i Premier League som 16-åring for West Ham United. Keeper Bartosz Bialkowski bør også nevnes. Polakken ble kårets til årets spiller i klubben forhenværende sesong.

You must be logged in to post a comment Login