Presentasjon: Bristol City

Oppdatert: 19. July 2016

Bristol City unngikk nedrykk i fjor takket være et managerbytte. Neste sesong ønsker de nok å bygge videre på den fine avslutningen de hadde på sesongen. Toon Army Norway gir deg en presentasjon av en av sesongens motstandere hver dag frem til sesongstart. I dag gir vi dere The Robins fra Bristol.

 

Klubben

Bristol City ble grunnlagt i 1897, og spiller sine hjemmekamper på Ashton Gate, som for tiden tar 16,600 tilskuere. The Robins deler stadion sammen med Bristol Rugby.
For tiden bygges Ashton Gate ut, men den skal stå ferdig til seriestart i august. Da skal den ta 27,000 tilskuere.

Kallenavnet til Bristol City er ”The Robins”, noe som betyr rødspurvene på norsk. De hadde en rødspurv på logoen sin fra 1976 til 1994, og det var ikke akkurat populært da klubben endret logoen.

Bristols argeste rivaler er naturlig nok Bristol Rovers, men også Cardiff ansees som en rival.

The Robins ligger i byen Bristol i det sørvestlige England, landets sjette største by.

Klubben spiller i år sin andre sesong på rad i Championship, etter at de vant League One-tittelen i 2014-15. Den sesongen ble de faktisk den andre klubben i historien som vant serien på tredje nivå, samt Football League Trophy (Johnstone Paint Trophy) i samme sesong.

Bristol City har også vunnet den walisiske cupen, til tross for at de er en engelsk klubb.

I 1982 ble Bristol City den første klubben til å rykke ned tre sesonger på rad.

Sist gang klubben var i Championship, var i perioden 2007-13. Da holdt Bristol på å gjøre et dobbel opprykk, men tapte finalen i playoff mot Hull City på Wembley i 2008.

Sesongen 2015-16

Etter opprykket fra League One i sesongen 2014-15, var målet å holde plassen forrige sesong. Etter 1-4-5 på de 10 første kampene, og 21 poeng halvveis, begynte styret å tvile på om manager Steve Cotterill var mannen som skulle gjøre jobben i Championship. Ytterligere  tre tap på rad i ligaen fra 28. desember og frem til 12. januar gjorde at begeret rant over for styret, og engelskmannen var historie 14. januar 2016. John Pemberton overtok ansvaret midlertidig, før Lee Johnson overtok permanent den 6. februar.

Det å bytte manager midt i et overgangsvindu er ingen heldig situasjon, men Bristol fikk fortsatt gjort noen avtaler i januar. Den viktigste var nok lånet av Lee Tomlin fra Bournemouth. Spissen bidro med 6 scoringer på 18 kamper siste drøye 3 månedene, og imponerte såpass at klubben gjorde det til en permanent overgang nå i sommer.

Johnson fikk en solid start på sin karriere i Bristol City, og klarte å rake sammen 3 seire på sine 3 første kamper. Faktisk så ble det ”bare” 6 tap på 17 kamper etter at mannen med 174 kamper for The Robins tok over. Når du da skraper sammen 27 poeng på 11 kamper (8 seire – 3 uavgjort), må det sies å være en vellykket avgjørelse.

Men det var forsvaret av eget mål som sviktet for Bristol City. Med 71 innslupne mål, kun 3 lag var verre, kjemper du med ryggen mot veggen som nyopprykket lag. Men et eller annet må Lee Johnson ha gjort riktig, det var nok ikke bare flaks. For under sin nye manager fikk de som nevnt 27 poeng på 17 kamper, med en målforskjell på 29-20. Til sammenligning klarte Steve Cotterill bare å skrape med seg 21 poeng på 26 kamper, og en målforskjell på 24-50 (John Pemberton fikk en seier, en uavgjort og et tap, 1-1 i målforskjell).

Var det bare et blaff, eller vil vi se et tryggere defensivt lag også kommende sesong?

Manageren

Mannen som fikk skikk på Bristol, heter altså Lee David Johnson. Som spiller begynte han karrieren hos Arsenal, men meldte overgang til ungdomsavdelingen til Watford som hans far Gary Johnson drev, etter bare et år grunnet en krangel med en trener.

Som manager startet han hos Oldham Athletic i 2013. Der fikk han mye skryt for fotballen de spilte, med høyt tempo og raske spillere. Noe som gikk litt ut over den defensive organiseringen og resulterte i noen baklengs for mye. Litt motsatt av den trenden han viste etter han ble ansatt i Bristol City.

Mellom Oldham og Bristol, var Lee Johnson også innom The Tykes en liten tur. Han ble ansatt av Barnsley 25. februar 2015, men forlot dem til fordel for Bristol City 6. februar i år.

Spillere

Mange lag har forskjellige strategier etter et opprykk. Noen velger å handle inn mange nye spillere, og håpe at de gjør jobben. Andre velger å forsterke enkelte områder av stallen, gjerne der de føler de har litt å gå på. I opprykkssesongen ble Aaron Wilbraham toppscorer med 18 mål. Problemet var at Wilbraham fylte 36 i oktober 2015. Og selv om spissen, som var på lån til Moss FK i 2000, bidro godt til opprykket, skjønte ledelsen at han fort kunne trenge litt avlastning. Inn kom Jonathan Kodjia fra franske Angers SCO. Spissen kostet angivelig £2 millioner, og det viste seg å være et godt kjøp. Med sine 19 ligamål, ble franskmannen toppscorer i klubben. 11 mål foran gamlefar Wilbraham.

En annen spiller å se opp for, bokstavelig talt, er stopperen Aden Flint. De som får med seg alle ryktene rundt Newcastle, kjenner kanskje igjen navnet. Han ble linket tidlig i juli, som en mulig forsterkning. Og med sine 1.97m på strømpelesten, kunne han nok tilbydd luftstyrke i massevis for The Magpies. Selv om han som sagt er stopper, er han ikke fremmed for å score mål også. På sine 116 kamper i Bristol City, har han scoret 23 mål. Ikke noe storscorer selvsagt, men det antallet må sies å være mer enn godkjent for en midtstopper. Han scoret 6 mål forrige sesong, og scoret til og med et hat-trick i siste kampen i League One før opprykket. Ellers bør også Lee Tomlin nevnes. Som sagt tidligere ble han lånt inn i vinter, før overgangen ble gjort permanent i sommer. Kommer utvilsomt til å bli en viktig spiller for The Robins neste sesong.

 

Vi ser at du er interessert i Newcastle og jobben vi gjør for norske supportere. Hvorfor ikke gjøre som 350 andre – meld deg inn og bli med på supporterlaget? Det ville vi satt pris på, og da kan vi fortsette å tilby dere alt vi gjør. Les mer og meld deg inn her!

You must be logged in to post a comment Login