Potensial for en permanent overgang

Oppdatert: 13. March 2018

Rapportene er positive vedrørende Kenedys fremtid i klubben.

Da Newcastle hentet Kenedy (22) på lån i januar inneholdt avtalen ingen klausul med opsjon på kjøp. Ifølge The Northern Echo ble det forsøkt å sikre seg denne muligheten, men Chelsea var ikke interessert i å inkludere en slik klausul i utlånsavtalen.

Etter lørdagens kamp uttalte Benitez at fansen måtte «nyte» Kenedy mens han fremdeles var Newcastle-spiller, ettersom brasilianeren i utgangspunktet bare er knyttet til klubben frem til sesongslutt. Om rapportene vedrørende et forsøk allerede i januar om å ha muligheten til å gjøre låneavtalen permanent, kan det ikke være tvilsomt at Benitez desto mer ønsker å binde spilleren til St. James’ Park nå. At Benitez også forsøkte å signere spilleren før sesongstart, tyder på at spanjolen mer enn gjerne ønsker at Kenedy skal forbli Newcastle-spiller.

Like etter at låneavtalen med Newcastle ble gjennomført ble 22-åringen spurt om overgangen kunne bli permanent ved sesongslutt. Svaret var da at hodet hans nå var på Tyneside, og at ville gjøre så godt han kunne. Etter det ville man se om forble på Tyneside eller om han dro tilbake til Chelsea. Døren ble således tilsynelatende holdt på gløtt for en permanent overgang, om han klarte å etablere seg på laget.

The Mirror melder at både Benitez og Kenedy ønsker å gjøre overgangen permanent. Ifølge avisen hevdes det at Newcastle må belage seg på å betale 15 millioner pund for vingen. Til tross for en gjerrig Newcastle-eier, skulle man tro at en (forhåpentligvis) fornyet Premier League-kontrakt ville frigjort tilstrekkelig med midler til å kjøpe vingen for den prisen. I sommer ble Jacob Murphy til sammenligning hentet for omkring 12 millioner pund fra Norwich.

På seks kamper har Kenedy notert seg for to fulltreffere og én assist. I tillegg var det vingen som svingte inn hjørnesparket som resulterte i Diames scoring mot Crystal Palace.

 

Newcastle United eier bildet i artikkelen. Bildet er brukt etter avtale med klubben.

You must be logged in to post a comment Login