Pardew: Williamson har blitt bedre

Oppdatert: 26. October 2013

Manageren har støttet stopperen foran derbyet. Nå starter han trolig sin tredje kamp i sesongen.

29 -åringe Williamson har måttet se seg henvist til fjerdevalg som midtstopper i kjølvannet av Magpies’ januar-shopping av Montpelliers Mapou Yanga-Mbiwa. Skader hos Coloccini og Taylor har de siste ukene imidlertid resultert i en tilbakekalling for Williamson. Og med Yanga-Mbiwa suspendert etter utvisningen mot Liverpool, kan midtstopperen være i startoppstillingen også søndag.

– En ulempe uten han

Williamson har startet klubbens to siste kamper, og har bidratt både til 2-1-seier i Cardiff og sist lørdags 2-2 mot Liverpool. Og Pardew sier nå at han er sikker på at fansen vil få se mer av Williamson denne helgen om behovet melder seg.

Det har vært ganger jeg har sett forbi ham og valgt andre spillere, men han har alltid tatt det på en fin måte og ikke gitt opp. Hans kvaliteter, spesielt på dødballer, gir oss en liten fordel der vi har en liten ulempe uten ham, sier Pardew, og legger til at han tror Williamson har vokst som spiller, til tross for lite spilletid siden januar. Midtstoppere har en tendens til å bli bedre med alderen.

FÅR SKRYT: Mike Williamson har blitt en viktig Newcastle-spiller i Pardews øyne.

Vil spille offensivt mot Sunderland

Williamson, som kom fra Portsmouth for en ukjent sum i januar 2010, har vært nødt til å være tålmodig i jobben med å vinne supporternes tillit på St James’ Park. Imidlertid har Pardew vært fornøyd med holdning og spillerens vilje til å tvinge seg tilbake på laget.

Han er faktisk veldig intelligent og laid-back, og så kjenner han Premier League, sier Pardew i forkant av søndagens derby.

Les også: http://newutd.no/sesongens-forste-derby/

Med uavgjort mot Liverpool vil Magpies entre derbyet på Stadium of Light fulle av selvtillit og fast bestemte på å få hevn for forrige sesongs 3-0-tap hjemme. Sunderlands manager, Gus Poyet, vil lede mannskapet som skal prøve å slå Newcastle, og som er desperate etter å løfte seg fra 4-0-nederlaget mot Swansea. Og Pardew vet det vil være 90 tøffe minutter, til tross for The Black Cats’ fryktelige start på sesongen.

Dette er et helt annerledes spill. Det er Gus’ første hjemmekamp som manager for Sunderland , så det vil være en ekstra spesiell atmosfære der, og vi må være forberedt på det. Men vi spiller med en veldig offensiv stil for tiden, og forhåpentligvis kan vi ta med oss det spillet inn i kampen på søndag, avslutter manageren.

You must be logged in to post a comment Login