Pardew besøker gamleklubben

Oppdatert: 23. November 2012

Manageren returnerer søndag til gamle trakter, når Newcastle møter hans tidligere klubb Southampton.

51åringen hadde tidligere i karrieren 13 begivenhetsrike måneder med ansvaret på St Mary før han ble sparket av styreformann Nicola Cortese i august 2010. Under sin tid på sørkysten vant han blant annet Johnstone Paint Trophy.

Flere profiler

– Jeg likte tiden der, og jeg ser frem til å ta turen tilbake. Det vil være noen minner som dukker opp fordi vi vant et trofé da jeg var der. Det vil også være interessant å møte noen av de menneskene jeg hadde gode relasjoner med. Blant annet er det noen gode spillere der som har gjort det fenomenalt bra, sier Pardew i et intervju, og drar fram flere av spillerne som eksempler.

Rickie Lambert, som jeg tok til klubben, er jeg utrolig stolt av. Jeg alltid sagt at han kan være en Premier League-spiller, og det har han vist. Adam Lallana, Jose Fonte og Kelvin Davis vil det også være fint å se igjen. De har taklet overgangen til toppnivået godt. De har storspilt og var blant annet uheldige som ikke vant mot begge Manchester-klubbene.

Rickie Lambert

Lambert har spesielt gjort det best av samtlige av spillerne ifølge Pardew, som var overbevist om at han hadde det som skulle til for å spille i den øverste divisjonen.

– Jeg signerte ham fra Bristol Rovers etter at mange hadde snakket om ham, men ingen gikk for ham. Vi betalt £1 million, og jeg sa at jeg trodde han kunne ta oss til Premier League. Han har bevist meg rett, og det er jeg glad for.

11 spillere ute

Før søndagens bortekamp er manageren ikke i tvil om at det blir tøft å møte sin tidligere klubb med et skadepreget Newcastle, som i tillegg har en suspendert kaptein i Coloccini. Pardew innrømmer også at livet på Tyneside er hardt i øyeblikket.

– Jeg så på lista mi i dag tidlig, og jeg har 11 førstelagsspillere som ikke er tilgjengelige mot Southampton. Det er et slag for de fleste Premier League-klubber, så det gjør det vanskelig. Vi hadde ambisjoner om å være i og rundt Champions League-posisjon på tabellen, og vi er langt fra der, så vi må prøve å få noen resultater etter at vi har sviktet stort i det siste, soer manageren.

You must be logged in to post a comment Login