Papiss Cisse – Hull City 2-2

Oppdatert: 20. September 2014

Papiss Cisse scorer to mål i sin første kamp siden april, da Newcastle henter opp 0-2 og sikrer 1 poeng mot Hull City på St. James Park.

Før kampen var mye av fokuset på den varslede supporteraksjonen mot Alan Pardew. Han fikk en heftig pipekonsert mot seg da han ankom St. James Park før kampen, mens det under selve kampen var mindre antydninger til en storstilt anti-Pardew aksjon. Det virket som flere supportere hadde lyttet til Coloccinis uttalelser om å støtte spillerne under selve kampen.

Med Pardews uttalelser om å åpne kampene bedre tidligere i uken var det et eksentrisk Newcastle lag som angrep Hull fra starten. Riviere og Cabella hadde hver sine småsjanser, før kampens største målsjanse kom da et Cabella-innlegg falt ned på venstrebenet til Colback som fra 11 meter satt ballen midt på Hull-keeper. Rett etterpå er det en Guaffran-heading som går rett i klypene til McGregor. Etter 17. minutter viser supporterne respekt ved å reise seg og applaudere kreftrammede Jonas Gutierrez i et helt minutt, en gest lik den som Stiljan Petrov har fått på Villa Park. Etter en frisk og energisk start får Hull mer og mer kontroll defensivt, og ligger kompakt bakover i påvente på kontringsmuligheter. Første omgang ender 0-0, og det er tydelig at Newcastle mangler en spiss som er i boksen og som kan score mål. Bakover har forsvaret grei kontroll, mens de fleste farligheter som Hull skaper skjer ved individuelle feil.

Senegalsk aften

Det tok bare 3 minutter etter sidebyttet før Jack Colback mistet ballen, Hull fikk lagt inn, og kroatiske Jelavic sendte ballen bak Krul med et faktisk saksespark. Det virket typisk at Hull skulle score på sin første sjanse etter at Newcastle har sløst med sjanser i de første 45 minuttene. Like etter scoringen forsatte Cabella tradisjonen med å skyte midt på McGregor, etter et offensivt raid av Williamson (!). Rundt en time spilt burde Hulls Quinn økt ledelsen til “Tigrene” etter å ha fått ballen på tilnærmet åpent mål etter at ballen var fri etter et frispark i muren. Noen minutter etterpå var likevel Krul sjanseløs, da Diame til slutt får ballen etter et sløvt balltap av Tiote, før han sender ballen knallhardt i krysset. 0-2, og stemingen på St. James ble mer og mer hissig i retning Alan Pardew.

Pardew bytter ut Riviere til fordel for Papiss Cisse, som har vært ute med en kneskade siden april. Og for et bytte. Noen minutter etter byttet stjeler Tiote ballen på midten og fosser fremover, slipper ballen ut til høyre hvor Cisse legger til rette med 1 touch før han banker den i nærmeste. Papiss feiret med å vise frem en t-skjorte med påskriften “Alltid se fremover Jonas”. Newcastle fortsetter å presse hardt etter scoringen. Sammy Ameobi kommer inn for en haltende Tiote. I det 87. minutt kommer utligningen da Cabella finner Guaffran med et innlegg, som på nydelig vis header inn igjen foran mål hvor Papiss bredsider ballen inn. 2-2! Newcastle fortsetter å gå for en seier, men kamper ender til slutt med 2-2. Newcastle hopper opp på en beskjeden 18. plass, men kan fort bli sendt ned igjen til en bunnplassering da WBA og Crystal Palace spiller sine kamper på søndag.

Etter kampen forteller Papiss at han dedikerer scoringene sine til kreftrammede Gutierrez. “Jeg husker mitt første mål for Newcastle, Jonas la inn til meg og jeg scorte et fantastisk mål,” forteller Cisse. “Min beskjed er å fortsette for han. Livet er ikke over, han må være glad og nyte resten av livet sitt.”

 Lagene

Newcastle: Krul; Janmaat, Coloccini, Williamson, Dummett; Tiote, Colback; Cabella, Sissoko, Gouffran; Riviere

Benken: Elliot, S.Taylor, Haidara, Anita, Ameobi, Perez, Cisse.

 

Hull City: McGregor, Davies, Huddlestone, Hernandez, Livermore, Diame, Jelavic, Dawson, Robertson, Elmohamady, Quinn

Benken: Harper, Rosenior, Chester, Meyler, Brady, Aluko, Ramirez

 

 

 

 

 

 

 

 

You must be logged in to post a comment Login