Newcastle videre i ligacupen

Oppdatert: 26. August 2014

Newcastle mønstret et sterkt lag mot Gillingham tirsdag kveld, men gjorde ikke mer enn de måtte for å ta seg videre til 3. runde i ligacupen.

Newcastle imponerte  ingen, men tok seg likevel videre fra ligacupens 2. runde tirsdag kveld. Motstander Gillingham som til daglig er tilhørende på nivå tre – ble beseiret med 1-0 etter et selvmål halveis inn i 1. omgang.

Det startet ikke spesielt bra for Newcastle. Det første kvarteret av kampen var preget av dårlig tempo og upresise pasninger som ga vertene noen overganger, som forøvrig ikke førte til noe nevneverdig. Etterhvert tok Newcastle mer og mer tak i kampen, og etter 23 minutter ble det uttelling da Gabriel Obertan tok seg nedover høyresiden, og innlegget som var ment for Emmanuel Riviere endret istedet retning via Gillingham forsvarer John Egan, og uheldigvis for den tidligere sunderland-spilleren endte ballen opp i eget mål.

Newcastle beholdt trykket inn mot pause, men det ble med den ene scoringen. Gillingham gikk ut i en 352 formasjon, som ga Obertan og Aarons mye rom på kantene. Nevnte Obertan fikk en strålende mulighet til å legge på til 2-0 rett før pause, men mottaket havnet 20 meter foran han. Mario Balotelli forklarte en gang hvorfor han ikke feiret sine scoringer med at det var jobben hans, og spurte samtidig reporteren om han pleide å se postmannen juble når han leverte brev. Her kunne vi kanskje sammenlignet Obertan med en postmann som leverte brev i søppeldunken.

Andre omgang ble i all hovedsak en transportetappe. Rolando Aarons og Massadio Haidara var livlige lang venstresiden, men i det store og det hele kom ikke Newcastle til all verdens av sjanser. Nærmest var Haidara med et langskudd fra drøyt 20 meter som traff tverrliggeren halvveis i omgangen.

Det siste kvarteret av kampen ble innledet med et par muligheter for hjemmelaget, men Tim Krul sto i veien og serverte noen brukbare redninger. Deretter ebbet kampen ut i en 1-0 seier til Newcastle.

Ingen spektakulær forestilling som ble servert de 1200 geordiene som hadde tatt turen til sør-øst England, men jobben ble gjort og Newcastle er med når 3. runde av ligacupen trekkes onsdag kveld, etter at kampen mellom Bradford og Leeds er ferdigspilt.

 

Kampfakta:

Gillingham – Newcastle 0-1 (0-1)

Mål: Selvmål (John Egan) 23min

 

Lagoppstilling: Tim Krul, Daryl Janmaat, Fabricio Coloccini, Steven Taylor, Massadio Haidara, Gabriel Obertan, Mehdi Abeid, Moussa Sissoko, Rolando Aarons(Cabella fra 60), Siem de Jong(Perez fra 68), Emmanuel Riviere(Gouffran fra 85)

Innbyttere: Rob Elliott, Remy Cabella, Ayoze Perez, Yoan Gouffran, Vurnon Anita, Paul Dummett, Facundo Ferreyra

You must be logged in to post a comment Login