Overgangsnytt

Oppdatert: 19. May 2019

Det kommer til å bli mange spekulasjoner frem til overgangsvinduet stenger 8. august. Store utskiftninger er ventet, uavhengig av hvem som styrer Newcastle-skuten i sesongen som kommer. Her serverer vi dere troverdig overgangsnytt:

Salomon Rondon
Som TAN skrev tidligere denne uken, er Salomon Rondon blant dem som befinner seg øverst på Rafas liste. Spissen vil imidlertid bare få muligheten til å ikle seg den sorte og hvite drakten dersom spanjolen fortsatt er ved roret. Det er ventet at Benitez krever at Rondon signeres, om 59-åringen skal binde seg til klubben for de kommende sesongene. Kampen om spissens signatur synes imidlertid allerede å ha tilspisset seg. Ifølge den svært troverdige Daily Mail-journalisten Simon Jones, skal Wolverhampton være klare til å aktivere venezuelanerens utkjøpsklausul. Spissen kan kjøpes for 16,5 millioner pund, som er et kupp i dagens marked, til tross for at han fyller 30 år i september. Det er ventet at Rondon selv ønsker å fortsette karrieren sin på Tyneside, men spørsmålet er om han klarer å motstå tilbud som fremstår mer attraktive. Wolverhampton han eksempelvis lokke med muligheten for spill i Europa League for kommende sesong. Også West Ham og Everton linkes hyppig til spissen. I tillegg skal flere spanske klubber følge Rondon tett.

Matt Ritchie
Tidligere denne uken meldte flere medier at Matt Ritchie er i samtaler med klubben om en kontraktsforlengelse. Den omskolerte kantspilleren har lagt tre gode sesonger bak seg på Tyneside, og har to år igjen av kontrakten sin. Spekulasjonene rundt skottens fremtid var store forrige sommer.

Sean Longstaff
På vår nasjonaldag var det mange medier som meldte om Manchester Uniteds interesse i den lokale unggutten, blant dem troverdige Sky Sports. Sky Sports mener at interessen i midtbanemannen er reell, men at Ole Gunnar Solskjærs klubb ikke har kontakten Newcastle om en overgang. Newcastle skal imidlertid under ingen omstendigheter være interesserte i å selge sin 21 år gamle juvel, noe både Sky Sports og The Chronicle skriver. Sistnevnte melder at klubben skal være forberedt på å tilby Longstaff en bedre kontrakt. Hans nåværende kontrakt strekker seg til sommeren 2022.

Kenedy
I en artikkel som ble publisert av The Chronicle i dag, fremgår det at Benitez holder døren på gløtt med tanke på muligheten for å se brasilianeren på Tyneside kommende sesong. Kenedy har nå lagt bak seg en svært skuffende sesong, og skal etter planen tilbake til Chelsea. Kantspillerens prestasjoner denne sesongen står imidlertid ikke i stil med det Chelsea krever for 23-åringen. Med mindre London-klubben lar Kenedy gå på billigsalg, er det svært vanskelig å se for seg at han får seg en ny sesong på St. James’ Park.

Øvrige spillere
Callum Roberts har allerede forlatt Newcastle, etter at klubben valgte å ikke forlenge med spilleren som i flere år har dominert for U23-laget. Sannsynligvis får han følge ut porten av Mohamed Diame, som også snart vil være kontraktsløs. Det er imidlertid ikke utenkelig at midtbanemannen tilbys ny kontrakt dersom Benitez blir i klubben. Spekulasjonene rundt Ayoze Perez’ fremtid i klubben blir nok mange denne sommeren. Det er i grunn noe spanjolen selv har lagt opp til, som følge av de intervjuene han allerede har gitt til spanske medier. Interessen i spissen skal være svært stor i Spania og Italia, hvorav eksempelvis storklubben Napoli skal følge situasjonen tett. Mediene har også linket Arsenal til Newcastle-spissen.

 

Newcastle United eier bildet i artikkelen. Bildet er brukt etter avtale med klubben.

You must be logged in to post a comment Login