Hva nå, Rondon?

Oppdatert: 13. May 2019

Hovedpersonen selv, Salomon Rondon, Rafael Benitez og fanskaren ønsker at venezuelaneren forblir på St. James’ Park.

Uvisst utfall
Det burde være en enkel prosess å signere spissen som har levert tolv scoringer og syv målgivende pasninger denne sesongen. Med det har Rondon ikke vært langt unna å være direkte involvert i nesten halvparten av Newcastles scoringer denne sesongen. Foruten disse tallene har 29-åringen levert svært gode prestasjoner både i det offensive og defensive spillet. Velfortjent ble også Rondon utnevnt til sesongens beste spiller. Det eneste plausible argumentet mot å signere Rondon på en permanent kontrakt, er at spissen fyller 30 år i september. Det argumentet kjøper verken Benitez eller den store majoriteten av fansen.

Ashleys filosofi
Benitez selv er tilhenger av å bygge et lag med unge spillere. Spanjolen er imidlertid, som managere flest, opptatt av å ha erfarne spillere i lagstammen. Rondon, som utvilsomt faller i den sistnevnte kategorien, har vist at han både besitter et godt ferdighetsregister og en uvurderlig rutine. Hovedproblemet som møter rekrutteringen av 29-åringen er Mike Ashleys filosofi om å kjøpe spillere med potensiale for gevinst, noe som primært innebærer å kjøpe spillere under 25 år. Ki Sung-yueng, som fylte 30 år denne sesongen, ville eksempelvis etter alle solemerker å dømme signert for Newcastle om han ikke kom på en fri overgang. Som TAN meldte forrige måned, er imidlertid et større handlingsrom for å gjøre unntak fra denne filosofien noe Benitez krever i kontraktsforhandlingene.

Flere kompliserende faktorer
Det er imidlertid flere faktorer som kompliserer muligheten for å sikre Rondons signatur i nær fremtid.

For det første blir neppe Rondon Newcastle-spiller om ikke Benitez forlenger med klubben. Om spanjolen skriver under på en ny avtale, vil han nok ha satt seg i en posisjon til å kunne hente tilbake venezuelaneren. Ny Benitez-kontrakt er derfor sannsynligvis lik ny Rondon-kontrakt.

En annen kompliserende faktor er at det fremdeles er uklart hvilken skjebne som venter West Bromwich. I morgen vil muligens mer være avklart, da Rondons utlånsklubb spiller den avgjørende andrekampen før en potensiell playoff-finale. Som The Chronicle tidligere har meldt, vil spissen være tilgjengelig for 16,5 millioner pund dersom WBA forblir i Championship. Rykker klubben opp vil imidlertid Birmingham-klubben kreve et høyere beløp for spissen. Man kan da heller ikke utelukke at klubben kjemper for å beholde deres største profil. Opp i det hele er Gayles fremtid en faktor, noe som kan bli påvirket av hvor West Bromwich spiller neste sesong.

Rondons gode prestasjoner har utvilsomt blitt lagt merke til. West Ham og Everton har allerede blitt linket til spissen. Jo lengre tid det går før man havner i seriøse forhandlinger, desto bedre tid er det for andre å kapre 29-åringens signatur.

Til slutt kan også nevnes at Rondon blir utilgjengelig fra slutten av mai og potensielt helt frem til begynnelsen av juli, i forbindelse med oppladning til Copa America og sluttspillet.

 

Newcastle United eier bildet i artikkelen. Bildet er brukt etter avtale med klubben.

You must be logged in to post a comment Login