Overgang vil bli gjort permanent

Oppdatert: 23. September 2017

Mikel Merino signerte en låneavtale med Newcastle i sommer. Han har imponert så til de grader at fansen ønsker at spanjolen bindes til klubben allerede nå.

Tyske kilder hevdet at Newcastle ville ha mulighet til å signere spilleren for avtalte 6,5 millioner pund dersom han spiller 20 kamper i løpet av sesongen. The Chronicle hevder i dag at deres kilder avviser dette, og avisen skriver at overgangen i det store og det hele er en permanent avtale forkledd som et lån av spilleren. En slik avtale var eksempelvis Tim Kruls overgang til Brighton. Nederlenderen signerte på Deadline Day for Brighton, og overgangen ble utad presentert som en utlånsavtale. Imidlertid skriver The Chronicle at overgangen i realiteten var permanent, men at den ble presentert som en låneavtale for at Krul og Brighton hadde tid til å bli enige om spillerens personlige betingelser. Newcastle fikk imidlertid ikke en krone for overgangen, men sparer imidlertid store summer i lønnsutbetalinger.

På spørsmål fra The Chronicle siteres Benitez på at overgangen «enkelt» vil bli gjort permanent i sesonginnspurten, dersom Mikel Merino fortsetter storspillet sitt. Det tyder på at Newcastle kan signere spilleren permanet om ønskelig. Sannsynligvis vil klubben for avtalt sum kunne gjøre overgangen permanent – uavhengig av hvor mange kamper spanjolen spiller. I tillegg har nok Borussia Dortmund forpliktet seg til å selge til Newcastle for avtalt pris, til tross for om andre klubber skulle være villig til å betalte langt større summer for spilleren.

Dermed kan Newcastle-fansen puste lettet ut. For en fantastisk spiller vi har fått til klubben vår!

You must be logged in to post a comment Login