Overgang gjort permanent

Oppdatert: 20. September 2017

Tim Krul (29) debuterte for Brighton i går mot Bournemouth i cupen. I dag ble låneavtalen gjort permanent.

Kryptisk overgang
Opprinnelig hentet Brighton nederlenderen på lån ut sesong. Krul hadde bare ett år igjen av sin kontrakt med Newcastle, og hadde derfor ingen fremtid i klubben. Nå er imidlertid keeperens Newcastle-karriere definitivt av historisk karakter.

Det kan stilles spørsmål ved tidspunktet overgangen ble gjort permanent. Newcastle møter nemlig Brighton kommende søndag. I utgangspunktet kunne altså ikke sisteskansen opptre mot Newcastle, men nå som overgangen er gjort permanent kan situasjonen være at det nettopp er Krul som må overlistes på søndag. Det hele er også noe kryptisk ved at Brighton bare har signert keeperen på en ettårskontrakt. Ergo er den eneste fordelen The Seagulls får av å gjøre overgangen permanent at Krul kan vokte buret i kampene mot Newcastle.

Tottenham-høydepunktet
En æra er dermed over. Krul ankom klubben i 2005, og fikk sin ligadebut i Championship av nåværende Brighton-trener Chris Hughton i 2010. Salget av Krul gjør Rob Elliot til den spilleren i troppen som har vært lengst i klubben – sett bort fra egenproduserte spillere. Iren ankom klubben i 2011.

Krul fikk 185 obligatoriske kamper for klubben på sin 12 år lange Newcastle-karriere. På disse holdt han buret rent i 53 av dem. Hans opptreden borte mot Tottenham i november 2013 er vanskelig for en Newcastle-supporter å glemme. Krul nærmest stanset Tottenham på egenhånd og leverte 14 redninger. The Magpies vant imidlertid kampen ganske så ufortjent 0-1 – takket være Tim. Han ble kåret til månedens Premier League-spiller samme måned, hvor han også leverte rent bur mot Chelsea. Ellers vil dessverre keeperens tid på Tyneside huskes for en rekke lange skadeavbrekk. Svært trist med tanke på det toppnivået Krul til tider fikk vist i Newcastle-trøyen.

You must be logged in to post a comment Login