Oppdatering på nedrykkstriden

Oppdatert: 09. May 2013

Newcastle er for alvor blandet inn i nedrykksstriden. Hvordan er mulighetene for å klare seg?

Skjærene hentet et meget viktig poeng borte mot West Ham forrige helg. Men sannsynligvis var det enda viktigere at vi fikk en håndsrekning fra et vanligvis bortesvakt Swansea, som  stakk av med alle 3 poengene borte mot nedrykksplasserte Wigan. Resultatet gjør at Wigan stadig er 3 poeng bak Newcastle, men som kjent er ikke Wigan laget man skal kimse av når det drar seg mot slutten av sesongen.

Wigans resterende kamper er mot Champions League jagende Arsenal, og formsterke Aston Villa. Selv om Wigan er kjent som laget som alltid snor seg unna nedrykk i siste liten, bør det likevel se mørkt ut for Martinez og co denne sesongen. Allikevel er det viktig å huske at Newcastle fortsatt har sin skjebne i egne hender. Det hele kan avgjøres kommende runde. Selv om Nufc kun snor til seg 1 poeng mot allerede nedrykkede QPR, klarer skjærene seg dersom Arsenal banker Wigan på Tirsdag. Da er gapet for stort til at Wigan kan ta oss igjen siste runde. Oppfordrer alle med hjerte i nørdøst England til å sende Arsenal varme tanker neste tirsdag.

Det som gjør avslutningen på årets sesong litt for nervepirrende, er tanken om at Pardew reiser til London, kun med tanken om å plukke minst ett poeng. Som vi har sett de siste kampene, og forøvrig hele sesongen, har Newcastle ofte spilt bra 1. omgang, for så å klamre seg til resultatet resten av kampen. I kamper Newcastle har hatt ledelsen 1-0 denne sesongen, har vi mistet hele 15 poeng. De 15 poengene hadde tatt oss over midten av tabellen.

Men det er ikke kun Wigan og Newcastle som er i fare. Skulle Wigan unnslippe med et mirakel, ser det også stygt ut for Norwich, Southampton og Sunderland. 3 lag med en meget laber formkurve. Slik ser bunnen av tabellen ut 2 runder før slutt.

11           Stoke                   41          -10
12           Fulham                 40           -11
13           Villa                     40           -21
14           Southampton        39           -11
15           Sunderland            38           -12
16           Norwich                38           -22
17           Newcastle             38           -23
18           Wigan                   35           -23

For hver uke som går, er det flere supportere som mister tiltro til manager Alan Pardew. Klubben hadde fantastisk fremgang forrige sesong. Men denne sesongen har vært preget av dårlig taktikk, merkelige bytter og defensiv innstilling som har ført til at vi i mange kamper, ofte mot antatt svakere motstand, har måttet legge laget bakover og forsøkt å ri inn ledelser, med manglende hell.

Uavhengig om man støtter Pardew eller ikke, er helgens kamp borte mot QPR sesongens desidert viktigste kamp så langt. Håpet er at NUFC for en gangs skyld benytter seg av de fantastiske tekniske ferdighetene til flere av være midtbanespillerne, og rundspiller QPR, som vi alle vet er fullt mulig.

twitter@localhero85

 

 

 

 

You must be logged in to post a comment Login