Ønsker dynamittduo som klubbambassadører

Oppdatert: 26. April 2020

Så snart oppkjøpet av klubben er gjennomført, vil en dynamittduo bli tilbudt engasjementer som ambassadører for klubben. Dette skriver The Mirror.

Duoen det er snakk om er klubblegendene Kevin Keegan og Terry McDermott, som begge har tre perioder sammen i klubben. Imens den tidligere midtbanespilleren McDermott hadde to sesonger bak seg som spiller for klubben på midten av 70-tallet, spilte duoen sammen på St. James’ Park i 1982-1984. Duoen ble senere gjenforent på trenerbenken under storhetstiden i 1992-1997, hvor McDermott var Keegans assisten. Duoen ble atter en gang gjenforent på trenerbenken i 2008, men det ble et kortvarig gjensyn. Keegan valgte som kjent vi begynnelsen av 2008/09-sesongen å si opp jobben sin, som følge av uenigheter knyttet til kjøp og salg av spillere. Den mye omtalte signeringen av Youtube-vidunderet Nacho Gonzalez imot Keegans vilje var her et sentralt tema i saken.

En del av jobben som klubbambassadør går ut på å delta på offentlige arrangementer som representant for klubben, noe som kan bidra til å skape økt interesse for klubben – både lokalt og globalt.

Under Keegans ledelse på 90-tallet ble det førsteplass og opprykk til Premier League i 92/93-sesongen. På de fire påfølgende sesongene ledet Keegan klubben til to andreplasser, én tredjeplass og én sjetteplass. Keegan fikk totalt 78 kamper for klubben som spiller. McDermott spilte 148 ganger for The Magpies.

 

Newcastle United eier bildet i artikkelen. Bildet er brukt etter avtale med klubben.

You must be logged in to post a comment Login