Ny hjemmeflause

Oppdatert: 26. September 2010

Newcastle gikk på en ny smell på SJP da Stoke snudde 1-0 til 1-2 på de siste 25 minuttene av kampen.

Chris Hughton valgte å stille med samme lag som slo Everton sist, med unntak av Tim Krul som erstattet skulderskadde Harper i målet.

Stoke la alle mann i forsvar fra første sekund og virket svært tamme i åpningen av kampen. Newcastle styrte store deler av 1. omgang med mange pasninger innad i laget. Sjansene uteble imidlertid, og den største farligheten var egentlig bare en halvsjanse da Enrique ble spilt fri i feltet. Avleveringen hans ble imidlertid en miks av skudd og innlegg, og ingen klarte å styre ballen i mål fra kloss hold.

Straffe ut av intet
Like før pause fikk Newcastle sjansen fra ellevemeteren da Robert Huth dyttet Andy Carroll over ende i feltet. Frem til da hadde ingen av lagene hatt en eneste skikkelig målsjanse.

Kevin Nolan satte ballen sikkert i mål nede i høyre hjørne, og det meste så ut til at Newcastle skulle kontrollere inn en viktig seier.

Stoke våknet i 2. omgang
Tony Pulis gjorde flere forandringer på det tannløse laget fra 1. omgang. Salif Diao og Whelan gikk ut og ble erstattet av Delap og Fuller. Det ga straks resultater ettersom gjestene tok intiativet i kampen og var nære på ved flere anledninger.

Fuller klarte på utrolig vis å brenne en dobbeltsjanse fra kloss hold, mens Kenwayne Jones headet ballen rett i tverrliggeren etter å ha dradd seg fri i feltet.

Da 68 minutter var spilt skulle imidlertid utligningen komme. Nevnte Jones fikk igjen sjansen inne i straffeboksen, og denne gangen var ikke den tidligere Sunderland-spilleren nådig. Elendig markering av Newcastle-spillerne som både lot Huth heade ned og Jones avslutte helt alene.

Newcastle-press – ny scoring imot
Etter scoringen klarte Newcastle endelig å sette Stoke under press igjen. En pigg innbytter i Gutierrez på venstrevingen gjorde livet surt for gjestenes høyreside, men verken Andy Carroll eller Kevin Nolan klarte å overliste Sørensen da de fikk sjansen til å avslutte.

I stedet gikk Stoke opp i ledelsen da Perch headet en corner rett i eget nett. Den hardt kritiserte spilleren hadde hatt en brukbar kamp på backen, men dekket fjeset i fortvilelse da han innså at han med all sannsynlighet hadde tapt kampen for laget sitt.

Dommeren la til seks minutter, men Newcastle, som leverte årsverste på hjemmebane hittil i år, klarte aldri å slå tilbake. Dermed ligger Hughtons mannskap nå på 10. plass med sju poeng på seks kamper.

Spillerbørs
Krul 6
Perch 5
Williamson 6
Coloccini 7
Enrique 7
Routledge 5
Barton 7
Tiote 5 (Ameobi – for lite tid)
Ben Arfa 5 (Gutierrez 7)
Nolan 6
Carroll 5

Diskuter kampen i forumet <a href=”http://newutd.no/diskusjon/index.php?topic=3948.0″>her.</a>

You must be logged in to post a comment Login