Sensasjonelt avansement på “brua”

Oppdatert: 22. September 2010

Newcastle overrasket alle og vant 4-3 mot Chelsea i London i det som var en fotballthriller av de sjeldne. Shola Ameobi ble helten med to scoringer, den siste like før full tid.

Chris Hughton stilte med et svært reservepreget mannskap. Bare én av elleve spillere var å finne i startoppstillingen sammenlignet med laget som slo Everton for tre dager siden:

Det tok ikke lang tid før Chelsea tok en oppskriftsmessig ledelse. Krul og Campbell gikk opp i samme duell uten å kommunisere, mens Ranger klumset det til og mistet ballen i farlig posisjon. Ex-Magpie Van Aanholt var ikke nådig og straffet Newcastle med et skudd som gikk via keeper og i mål.

Like etter kunne Campbell fått revansje, men headingen hans etter en corner gikk like utenfor.

Snudde kampen
Chelsea var det beste laget, men maktet ikke å skape noe særlig i 1. omgang. I stedet kom Newcastle på en sjelden visitt, og etter 20 pasninger innad i laget fant etter hvert Ferguson Nile Ranger med en flott pasning. Sistnevnte kastet seg frem og satte ballen i nettmaskene bak en utspilt Turnbull i Chelsea-målet.

Like etterpå ble Ameobi revet over ende utenfor 16-meteren. Ryan Taylor smalt til med et flott skudd i keeperhjørnet, og 1-2 var et faktum.

Men det stoppet ikke der. Noen minutter etter hvilen fikk Shola ballen på 25 meter. Han skaffet seg rom og sendte en millimeterpresis avslutning rett i mål via stolpen. En fantastisk scoring av den utskjelte spissen.

Chelsea kom tilbake med en mann mindre
Som om ikke det var nok, ble Chelsea redusert til 10 mann ettersom Benayoun ble skadet da Ancelotti hadde brukt alle byttene sine. Både Ameobi og Løvenkrands hadde store muligheter til å punktere kampen, men ingen av dem klarte å sende Newcastle opp i 4-1.

Og mens Newcastle feilet foran mål, var Anelka nødeløs da han ble servert inne i boksen. Franskmannen fikk ballen på 10 meters hold og satte den kontrollert i hjørnet.

Chelsea fikk virkelig blod på tann etter reduseringen, og Newcastle hadde mer enn nok med å forsvare seg. Da fem minutter gjenstod på stadionuret pekte dommeren på krittmerket etter at Alex gikk overende i feltet, til tross for at reprisene viser at verken Williamson eller Tioté gjør noe ulovlig i duellen med brasilianeren. Anelka var sikkerheten selv. 3-3 var et faktum.

Bare minutter senere fant nevnte Anelka lagkamerat Ferreira, som fra skrå vinkel sendte avgårde et volleyskudd i stolpen. For et comeback det hadde vært av ligamesterne.

Ameobi sendte Toon-fansen til himmels
Da 88 minutter var spilt fikk Newcastle corner. På innlegget dukket Ameobi opp og headet ballen i mål. Den nigerianskfødte spissen har fått lite spilletid av Hughton denne sesongen, men spilte i dag en kamp han neppe kommer til å glemme med det første.

Til tross for seks (!) tillagte minutter holdt gjestene unna Chelsea-presset på Stamford Bridge.

Det er vanskelig å kåre en “man of the match” etter en slik heroisk prestasjon, men både Coloccini, Ferguson og selvsagt Ameobi var suverene utpå der. Dette lover godt for fortsettelsen!

Gratulerer alle NUFC-fans!! Diskuter kampen i forumet her.

You must be logged in to post a comment Login