Ny førstelagstrener på plass

Oppdatert: 02. June 2016

Tidligere i uken ble det kjent at førstelagstrener Fabio Pecchia forlater Newcastle til fordel for managerjobb i Italia. Hans erstatter er nå klar, og heter Mikel Antia.

Newcastle United melder på sine nettsider at de er glade for å kunne bekrefte at Mikel Antia nå er en del av Rafael Benitez’ trenerstab. Den 43 år gamle spanjolen kommer fra en trenerjobb i “the Aspire Academy” i Qatar, hvor han har vært en del av et trener-team som jobber med å utvikle unge spillere.

Antia kommer opprinnelig fra byen San Sebastian i Spania, og har tidligere spilt for klubber som Real Valladolid, Celta Vigo og Real Sociedad. Han har også spilt fire sesonger i Real Madrids ungdomsakademi mens Benitez var trener der. Disse er altså ikke på noen måte ukjente for hverandre.

Resten av trener-teamet i Newcastle, bestående av Francisco de Miguel, Antonio Gomez Perez, Ian Cathro og Simon Smith, ser ut til å bli værende.

Rafa Benitez har uttalt følgende om ansettelsen:

“Jeg er storfornøyd med at Mikel nå er en del av teamet. Han er en veldig talentfull trener, som har mye å bidra med. Samtidig synes jeg det er trist å se at Fabio Pecchia reiser. Han har vært fantastisk profesjonell fra dag èn vi har arbeidet sammen. Han drar for å møte nye og spennende utfordringer, både personlig og profesjonelt. Jeg ønsker ham alt det beste, og takker for alt han har bidratt med.”

Hele Tyneside krysser nå fingrene for at Mikel Antia kan være med og løfte Newcastle rett opp i Premier League igjen, og til nye høyder.

You must be logged in to post a comment Login