Newcastles nye spiss

Oppdatert: 03. August 2014

Facundo Ferreyra signerte i dag en låneavtale med Newcastle. Les om spilleren her.

Tidligere i dag sprakk nyheten om at Facundo Ferreyra lånes ut til Newcastle denne sesongen. Låneavtalen koster klubben omkring 17 millioner kroner, og en permanent avtale etter sesongen vil koste drøye 65 millioner. Så hvem er egentlig denne spissen som Alan Pardew har så stor tro på?

Karrièren

Facundo Ferreyra begynte sin karrière i ungdomssystemet til den lokale klubben Banfield, og som 17-åring ble han tatt opp i seniorstallen. Til tross for alderen hadde han ingen problemer med å ta nivået i den argentinske toppdivisjonen. Avgjørende skåringer mot lag som Argentinos Juniors og Boca Juniors gjorde Ferreyra til et hett navn på overgangsmarkedet, og på et tidspunkt skal til og med Barcelona ha vært interesserte i hans signatur.

Noen overgang til en europeisk toppklubb ble det imidlertid ikke med det første, og spissens utvikling stoppet litt opp. Etter fire år på topp for Banfield, gikk argentineren til Vélez Sársfield sommeren 2012. 13 mål på 15 kamper var nok til at fotballverden igjen fikk øynene opp for måltyven, og ett år senere la ukrainske Shakhtar Donetsk 55 millioner kroner på bordet.

Så langt har ikke Europa-eventyret gått helt etter planen for Ferreyra. Lite spilletid gjorde at han endte på stusslige seks mål denne sesongen. De urolige tilstandene i landet har dessuten skremt spissen. Da det ukrainske topplaget spilte treningskamp i Lyon midt i juli, nektet han, sammen med fem lagkamerater, å returnere til Ukraina. Nye sikkerhetstiltakt, som flyttingen av treningsanlegget til hovedstaden Kiev, var nok til å lokke argentineren tilbake, men uroen i landet skal likevel ha vært en avgjørende faktor for overgangen til Newcastle.

Coloccini ble avgjørende

En annen viktig faktor skal ha vært Ferreyras kjennskap til klubbkaptein Fabricio Coloccini. De to argentinerne er gode venner, og i forbindelse med overgangen har Ferreyra uttalt følgende: “Jeg snakket med min venn Fabricio Coloccinni, og da han fortalte meg om klubben trengte jeg ikke å tenke meg om før jeg takket ja.” “Chucky”, som spissen av en eller annen grunn kalles, la også til at han er svært fornøyd med sjansen Newcastle har gitt han.

Også Alan Pardew var tydelig fornøyd med at overgangen gikk i boks. Om Ferreyra hadde han følgende å si: “Facundo er en type vi kjenner både som spiller, og gjennom Fabricio også som person. Vi tror han kan bli en stor suksess her. Han har et enormt potensial, og forhåpentligvis får han det ut i Newcastle.”

Smakebit

Ferreyra er en svært populær mann i hjemlandet, og beskrives av flere som en spiss uten mangler. Problemet er derimot at han heller ikke har noen utpreget spisskompetanse. 23-åringens fortid som futsalspiller bør uansett gjøre han til en publikumsvennlig spiss.

Du kan selv bedømme Ferreyras futsalferdigheter ved å se denne videoen: https://www.youtube.com/watch?v=AUmfzPoQE0Q

En video med mål fra tiden i Argentina finner du her: https://www.youtube.com/watch?v=i9v6fiShk_g

You must be logged in to post a comment Login