Målløst i Birmingham

Oppdatert: 23. August 2014

Newcastle var nærmest seieren, men etter to kamper i Premier League har fortsatt ikke Alan Pardews menn scoret mål.

Foran et glissent Villa Park startet Newcastle kampen med å ha ballen med mye. Det så ut som Villa ville satse på kontringer. De hadde hatt suksess med det mot Stoke sist og med Agbonlahor og Weimann foran mangler de ikke raske spillere. Etter hvert jevnet imidlertid spillet seg mer ut og begge lag hadde sine muligheter i første omgang.

Charles N’Zogbia, som etter en trøblete forrige sesong er tilbake startelleveren, var nærmest for Villa. Tidlig i omgangen headet han over og ikke mange minutter senere skøyt han utenfor fra frispark. N’Zogbia har tidligere scoret mot Newcastle. I dag kom den nå 28 år gamle spilleren bare nærme. For Newcastle kunne Cabella fått sitt første mål etter å noe heldig ha fått ballen i feltet, men skøyt svakt utenfor. Samme Cabella spilte senere ballen pent til Riviere på løp. Igjen ble avslutningen for svak.

Skulle avgjort i andre omgang

I andre omgang var Newcastle klart nærmest. Daryl Janmaat skøyt over etter å ha gått inn i banen fra sin høyreback posisjon. I etterkant av en frisparksituasjon fikk Mike Williamson stå helt alene, men han traff ikke ballen med sitt volleyforsøk. Med fortsatt 0-0 kom Siem de Jong og Ayoze Perez inn og det kunne blitt et superbytte av Alan Pardew. På slutten av kampen spilte Perez gjennom de Jong, men han skøyt rett på Brad Guzan i Villa-målet. Før det hadde også Perez hatt en avslutning over etter innlegg fra venstre.

På overtid ble Mike Williamson utvist etter å fått sitt andre gule kort for en takling på Fabian Delph. Begge kortene så riktige ut og Williamson gikk ut uten diskusjoner. Steven Taylor kom inn for Perez, som da både ble byttet inn og ut i samme kamp.

Williamson stoppet en kontring med ulovlige midler og fikk sitt andre gule

– Positive tegn

Alan Pardew var fornøyd med prestasjonen og sa: – Jeg mener vi hadde god kontroll på kampen, spesielt i andre omgang. Vi dominerte, men greide ikke å score det avgjørende målet

– Når du får flere nye offensive spillere inn har de lyst til å gjøre det bra med en gang. Du kunne nesten se at Remy (Cabella) prøvde for hardt for avgjøre i dag. Du bør ikke gjøre det fotball, du bør la øyeblikket komme til deg.

– Jeg er fornøyd med laget. Det var igjen mange positive tegn, men vi har enda ikke scoret og det vil henge ved oss.

Lagene

Aston Villa: Guzan, Cissokho (Baker 82), Hutton, Senderos, Vlaar, Delph, Westwood, Richardson (Bent 76), Agbonlahor, Weimann, N’Zogbia (Sanchez 62)

Ubrukte innbyttere: Bacuna, Cole, Given, Grealish

Newcastle: Krul, Janmaat, Williamson, Coloccini, Dummett, Anita (De Jong 70), Colback, Sissoko, Cabella, Gouffran, Riviere (Perez 77 [S.Taylor 90+2])

Ubrukte innbyttere: Elliot, Haidara, Obertan, Abeid