Newcastle vant med ti mann

Oppdatert: 19. July 2015

Et selvmål av vertene var nok til at Newcastle vant kampen mot Sacramento Republic FC.

I treningskampene mot Gateshead og Club Atlas, har Newcastles startoppstilling vært identiske. Mot Sacramento Republic FC, som spiller på nivå tre i USA, gjør McClaren kun én endring på laget; Obertan kommer inn for Gouffran på venstrekanten.

Newcastle kommer til sin første store sjanse i det åttende minuttet. Obertan mottar ballen på venstrekanten, og løper fra Sacramentos høyreside. Ballen legges til Sissoko som kommer på et dypt løp. Men vår franske landslagsspiller må avslutte med venstrefoten, noe som resulterer i at ballen går til himmels.

Ikke lange tiden etter kommer Newcastle til en ny stor mulighet. Anita spiller en lang ball opp på de Jong som går på løp. Han tar ballen lekkert ned, og finner raskt en offensiv Janmaat som står helt ledig i feltet. Innlegget fra de Jong er perfekt, men hans landsmann klarer overraskende nok ikke å sette ballen i nota alene med keeper.

Ellers fikk Tim Krul vist seg fra sin beste side i deler av førsteomgangen. I 33. minuttet slår Sacramentos Xavi, Rodrigo Lopez, et herlig frispark som går mot nederlenderens høyre kryss. Men Krul er med på notene, og redder mesterlig.

Bare fem minutter senere kommer Sacramento til en ny brukbar mulighet. Motstandernes målgarantist, Thomas Stewart, kommer til avslutning inne i feltet, men Krul er fortsatt med på notene.

Det er tydelig at Sacramento Republic er et lag bestående av spillere som er kapable til å sette ballen i mål fra lengre avstander. I det 42. minuttet skyter Max Alvarez et meget godt plassert frispark. Ballen har retning mot høyre hjørne, men Krul redder igjen Newcastle fra å havne under.

Stillingen er 0-0 til pause, takket være en vanvittig god Krul i Newcastle-buret. I pausen gjør McClaren to endringer på laget. Krul, som angivelig var første omgangs beste spiller, erstattes av unggutten Woodman. Ellers kommer Steven Taylor inn til sin første kamp siden 3-3-kampen mot Burnley første nyttårsdag. Ut går nykommer Lascelles.

Kun to minutter ut i andre omgang får Newcastle hull på byllen. Haidara slår inn i boksen fra sin venstre side. Ballen har retning mot Sissoko, men en Sacramento-forsvarer er først på ballen. Til Sacramento-spillernes egen fortvilelse, ender ballen i eget nett. 1-0 til Newcastle!

I det 51. minuttet setter Sacramento ballen i Newcastles mål, men scoringen avblåses korrekt for offside. Men det er ikke bare Krul som leverer mesterlige redninger. Bare ett minutt senere får Woodman et velplassert langskudd mot seg. Den unge engelske landslagsmålvakten varter opp med en god redning, og slår ballen ut til hjørnespark.

I det 64. minuttet får Haidara se det røde kortet av dommeren, etter at franskmannen stemplet Danny Barrera i brystet i en duell. Likevel synes ikke utvisningen å hemme Newcastle noe særlig. McClaren gir Wijnaldum sin debut, da han i det 69. minuttet kommer inn for de Jong. Nederlenderen klarer ikke å sette sitt preg på kampen, i løpet av den beskjedne tiden han får på matten. En annen innbytter, Aarons, erstattet Obertan, og opptrådte de siste minuttene som en vingback. Han klarte derimot å sette sitt preg på kampen, og satte fart på Newcastle de siste minuttene av kampen.

Newcastle vinner kampen, uten å overbevise mot et lag som spiller på nivå tre i USA. Likevel viser Newcastle til tider glimt av fine kombinasjoner. Særlig våre to keepere utmerket seg positivt.

Kampfakta:
Newcastle (4-2-3-1): Krul (Woodman 46) – Janmaat, Williamson, Lascelles (Taylor 45), Haidara – Anita, Colback – Sissoko, de Jong (Wijnaldum 69), Obertan (Aarons 69) – Cisse (Perez 69)
Ubenyttede reserver: Darlow, Ferguson, Satka, Birgirimana, Abeid, Gouffran
Mål: 1-0 Selvmål (48)
Gule kort: Ingen
Røde kort: Haidara (65)

You must be logged in to post a comment Login