Newcastle v West Bromwich 2-1

Oppdatert: 30. November 2013

Hjemmelaget skulle bli satt på prøve av et opplagt West Bromwich-lag i kveldens kamp på St. James’ Park.

Kampens første scoring kom i det 36. minutt ved Yoan Gouffran, da han steg til værs og nikket ballen i tomt bur fra fem meter, etter en duell mellom bortelagets keeper og Shola Ameobi.

Utligningen skulle komme i andre omgang, i det 53. minutt, da Chris Brunt fikk allverdens tid på vertenes høyre side og kunne enkelt banke ballen i nettaket.

De sorte og hvite gikk opp i føringen for andre gang; i dette tilfellet ved Moussa Sissoko som i det 57. minutt fyrte av en suser som havnet i krysset.

Kontroversielle avgjørelser
Phil Dowd kan ikke sies å ha hatt en god kamp da han lot Jonas Olsson unnslippe et mulig rødt kort ettersom svensken hindret Remy i å komme alene mot Myhill på overtid i første omgang.

Det er sannsynlig at den franske angriperens teatralske fall hadde innvirkning på dommerens vurdering av situasjonen, men hvis Dowd var av den oppfatning at Remy filmet, burde hjemmelagets toppscorer blitt vist det gule kortet.

You’re not fit to referee! You’re not fit to, you’re not fit to, you’re not fit to referee!

Enda en kontroversiell avgjørelse fant sted i det 73. minutt da Cabayes skudd ble stoppet av armen til Jones.

Playmakeren ropte på straffe sammen med Newcastle-fansen, men fikk ikke gehør. Det resulterte i sang fra tribunen: “You’re not fit to referee. You’re not fit to, you’re not fit to, you’re not fit to referee!”

Reaksjoner fra fans og spillere på Twitter
Diskusjonen rundt kveldens kamp foregår for fullt på Twitter, og mange spør seg hvor det blir av Ben Arfa. Enkelte vil ha det til at den franske magikeren forsvinner ut portene på St. James’ Park hvis benketilværelsen viser seg å bli en langvarig affære. 

Andre spør seg hvem som i så fall skal ofres fra startelleveren, og hvorfor man i det hele tatt skal endre en suksessformel.

Dessuten deler Newcastle-spillere sin oppriktige mening om kveldens oppgjør.

Steven Taylor: “Another win that’s 4 on the bounce lets keep this run going. Tremendous support tonight”, og navnebror Ryan Taylor skriver: “I enjoyed @ms_sissoko strike today #Boom”.

Adam Campbell fikk med seg James Taverniers scoring i debuten for Rotherham i ettermiddag, og han tvitret dette om sin kollega: “Have I just seen @James_Tavernier scored today ?! Haha well done big man !”.

Annet som er verdt å nevne er at the Geordies allerede har døpt Sissokos kanon “Thunderbastard”!

Alan Pardew fornøyd
Newcastle-treneren var selvsagt godt fornøyd med nye tre poeng og at laget fortsetter den fine trenden. Mannen med det sølvgrå håret sier i sedvanlig diplomatisk stil til Sky Sports at gjestene virkelig satte hans lag på prøve. 

“Vi må rose West Bromwich, for de gjorde det vanskelig for oss i kveld. Jeg mener de demonstrerte i dag årsaken til at de kun har tapt én gang på bortebane. De var virkelig standhaftige.”

På spørsmål fra Sky Sports-reporteren om han var fornøyd med å score på enda et hjørnespark, svarer Pardew følgende:

“Ja, det var ikke noe vi var spesielt flinke på i fjor, så det er vi fornøyd med. Men vår andre scoring var en fantastisk prestasjon. Det var i den enden Shearer pleide å smelle dem inn, så det er gøy å se et annet navn videreføre tradisjonen!”

Loic ville aldri gått i bakken på eget initiativ i en slik situasjon; han ville avansert og puttet ballen i mål.

Newcastle-sjefen sier også at han har snakket med dommeren om situasjonen i første omgang da Remy ble stoppet på ulovlig vis av Olsson.

“Loic ville aldri gått i bakken på eget initiativ i en slik situasjon; han ville avansert og puttet ballen i mål. Han ville aldri gått ned på den måten, og det er helt klart en utvisning. Men jeg snakket med dommeren, og han sa at han ikke hadde helt oversikt over situasjonen. Det er greit nok; jeg aksepterer det. Vi trodde også vi ville få en straffe på slutten, men vi kan egentlig ikke klage, for vi har også hatt dommeravgjørelser på vår side denne sesongen.”

You must be logged in to post a comment Login