Newcastle v Cardiff 1-2

Oppdatert: 04. January 2014

Ole Gunnar Solskjær fikk en drømmedebut mot slitne Magpies da hans inspirerte Bluebirds avanserte i FA-cupen i ettermiddag.

Kampens første scoring kom i det 61. minutt da Papiss Demba Cissé var framme på en retur på et blokkert skuddforsøk fra Sissoko.

Utligningen kom i det 73. minutt fra innbytter Craig Noone på et skudd fra distanse.

Seiersmålet kom fra nok en innbytter, nemlig Frazier Campbell, da han uforstyrret steg til værs på et hjørnespark og headet ballen i mål.

Ben Arfa nærmest
Selv om kampen ikke bar preg å være et fryd for øyet, bød den franske magikeren Ben Arfa opp til dans ved et par anledninger. I det 25. minutt mottok han ballen fra Anita og fyrte av et skudd fra rundt tjue meter som traff innsiden av stolpen og spratt ut. 

Dog demonstrerte kantspilleren at han ikke er i sin beste form da flere av hans forsøk føk langt over motstanderens mål. Symptomatisk for den offensiv anlagte fransk-tunisieren ble han belønnet med gult kort for simulering idet klokka bikket 92 minutter.

Bortelaget var farligst på dødball, skal vi tro Newcastle sjefen. Det viste Solskjærs utvalgte både på frispark og cornere, for der var vertene sårbare etter å ha skiftet ut spillere i den bakre fireren. Yanga-Mbiwa og Taylor utgjorde stopperparet, mens Santon og Haidara var utplassert på hver sin side.

Obertan fikk en snau halvtime, og Cissé fikk sårt tiltrengte minutter på topp og puttet ballen i nettet. Men ingen av de to kunne hindre Vincent Tans lag i å avansere fra FA-cupens tredje runde. Shola og Remy ble dessuten byttet inn i det 85. minutt uten å påvirke kampen i nevneverdig grad.

Solskjær i godt humør
Nylig ansatte Ole Gunnar Solskjær innrømmet i intervju med TV 2 at han hadde fått gjort svært lite fotballfaglig arbeid, og han krediterte spillerne seieren.

“Det var veldig tilfredsstillende for meg å se at gutta på 0-1 viste at de kunne spille fotball. Vi ville ha ballen, vi gikk ikke under”, fortalte den tidligere Molde-spilleren.

Newcastle-treneren var derimot ikke fullt så fornøyd som sin norske motpart, men tok tapet med fatning. 

Det ser ut som at vi ikke makter å komme oss videre fra denne runden.

Den tidligere Charlton- og West Ham-treneren var av den oppfatning at han hadde satt sammen et lag som var i stand til å vinne, men at spillerne ikke svarte til forventningene.

“Jeg er misfornøyd med gruppa i dag, for vi klarte å tape en kamp vi opprinnelig hadde kontroll på”, og han fortsetter: “Det ser ut som at vi ikke makter å komme oss videre fra denne runden. De siste tre årene har vært en gåte; det er som om all vitenskap jobber imot oss.”

Videre forteller han at man ikke kan tillate seg å falle tilbake og bli defensiv.

…når man inntar en defensiv innstilling og begynner å rygge, havner man i trøbbel.

Man inviterer motstanderen inn i kampen når man gir fra seg initiativet, og det skal ifølge Newcastle-sjefen ikke skje på hjemmebane.

“Vi befinner oss på et nivå som gjør at når man inntar en defensiv innstilling og begynner å rygge, havner man i trøbbel. Kanskje vi gjorde det. De kontrollerte siste periode, og det viser seg å bli avgjørende.”

You must be logged in to post a comment Login