Mot Solskjærs disipler

Oppdatert: 03. January 2014

Preview: Newcastle møter nordmannen i hans debut som engelsk manager.

Lørdag 4. januar

FA Cup – St. James’ Park

Kampstart: 16.00

 

To strake tap mot Arsenal og West Bromwich er status for Newcastle før lørdagens FA Cup mot Cardiff. Klubben fra Wales har de siste dagene gjennomgått store endringer, og Ole Gunnar Solskjær har blitt presentert som ny manager. Nordmannen med stor suksess i Molde får sin debut som manager for Cardiff i cup-møtet med våre svarte- og hvitstripede menn.

NYANSATT: Ole Gunnar Solskjær er Cardiffs nye manager, og leder sin første kamp mot Newcastle.

For hjemmelaget sin del er det mer enn en dyster statistikk på de to siste kampene som tynger laget før kampen. Coloccini måtte av banen med skade i sist kamp, og meldes å være ute i fire til seks uker. Samtidig sørget en tofotstakling fra Debuchy for at venstrebacken ble sendt i garderoben og er utestengt i tre kamper. Inn kommer trolig Steven Taylor og Mapou Yanga-Mbiwa.

God statistikk

Men selv om Newcastle stiller med to sentrale spillere ute, taler statistikken fra de siste møtene for en hjemmeseier. Det siste ligamøtet med klubben fra Wales i oktober i fjor endte med 2-1-seier etter to mål fra Remy, mens da lagene møttes i Championship for tre år snart fire år siden, gikk Newcastle av banen med 5-1 i sin favør. Totalt har Newcastle vunnet de sju siste kampene mot Cardiff.

Ingen av lagene forventes å spare på kruttet i helgens kamp, og med en uke til neste ligarunde er det heller ingen grunn til ikke å satse på avansement for hjemmelaget som er sulteforet på trofeer. Med 59 år siden forrige FA Cup-pokal er det kanskje Newcastles tur til å løfte trofeet i 2014? Sissoko har i forkant av kampen gått ut med klar beskjed.

FA Cupen er veldig viktig for oss. Vi vil gjøre det mye bedre i år.

Lagene

Som nevnt er både Debuchy og Coloccini ute med skade til denne kampen, men Pardews menn stiller ellers, med unntak av langtidsskadde Ryan Taylor, klare til start. Likevel vil det bli interessant å se hvor mye manageren er interessert i å satse i forkant av neste ligarunde, hvor Manchester City venter. Er lysten på cup-triumf stor nok til å gi alt, eller vil manageren la andre slippe til?

For Cardiff ser det ut til at tidligere Newcastle-spiller Craig Bellamy vil gå glipp av en mulig retur til St. James’ Park når Ole Gunnar Solskjær plukker ut sin første startellever i klubben. Veteranen har vært ute av spill siden begynnelsen av november, og er fortsatt preget av et kneproblem. Den kamplystne midtbanespilleren Gary Medel returnerte fra influensa mot Sunderland og Arsenal, og det er usikkert om Solskjær vil hvile den chilenske spilleren sammen med Craig Noone, eller om han velger å ta sjansen og stille med det som papiret er klubbens beste lag.

SKADEPLAGET: Craig Bellamy får trolig ikke sin retur på St. James’ Park under lørdagens cupkamp.

Antatte startellevere

Newcastle United (4-4-2): Krul; Santon, Steven Taylor, Williamson, Yanga-Mbiwa; Gouffran, Cabaye, Anita, Sissoko; Rémy, Cissé

Cardiff City (3-5-2): Marshall; McNaughton, Caulker, Turner, John; Noone, Medel, Mutch, Kim; Whittingham, Campbell

 

You must be logged in to post a comment Login