– Skulle bygd laget rundt Carroll

Oppdatert: 21. November 2014

På lørdag returnerer Joey Barton for første til St. James Park siden han forlot klubben i august 2011. Han har fremdeles sterke meninger om sin gamle klubb, og mener både salget av Andy Carroll og den franske revolusjonen var feil vei å gå for Newcastle.

Høsten 2010 var svært innholdsrik med en lokal unggutt i trøye nummer ni. Bak han spilte scouserene Kevin Nolan og Joey Barton nøkkelroller. Sammen var de et trekløver både på og utenfor banen. Felles for alle tre var at de fem månedene frem mot jul i 2010 var deres beste i karrieren. I januar sprakk trekløveret da Liverpool la 350 millioner kroner på bordet for Andy Carroll. Klubbens og ikke minst byens store kjeledegge ble solgt. Ifølge Joey Barton var det en feil avgjørelse av klubben.

– Summen Newcastle mottok for Andy Carroll var utrolig. Det ser ut som gode penger nå, men han var en lokal gutt. Født i byen, og han var en klassisk nummer ni, forteller Barton.

– Han er den type spiller som de elsker i nord-øst England – han skulle ikke vært solgt for enhver pris. Hvor ofte får du en spiller med de kvalitetene, og som i tillegg er født et steinkast unna stadion, spør Barton. Newcastle har hatt et par stykker, uten at jeg skal sammenligne Andy med Alan Shearer. Begge har til felles at de ble solgt for overgangsummer som var britisk rekord, men  i Andy Carroll sitt tilfelle var Newcastle i “feil” ende, og Barton antyder at Newcastle kan oppfattes som en “selgende klubb”.

Feil å velge fransk

Barton som selv tilbragte sesongen 2012/13 i den franske storklubben Marseille, mener Newcastle har tenkt feil når de har pløyd spillermarkedet på den andre siden av kanalen. Barton som forlot Newcastle i det Yohan Cabaye ankom Tyneside, sitter muligens igjen med en litt bitter smak i munnen etter at han måtte forlate klubben etter en periode med intern uro.

– Newcastle har gått etter spillere som de tror er verdifulle, og det har de funnet det i Frankrike. De har ikke kjøpt toppspillere, men heller sett etter spillere som er unge og som må utvikles, forteller Barton som også mener dette er en strategi for å videreselge spillere med profitt.

– Selv om jeg og flere Newcastle-supportere er uenig i denne strategien, så er det Mike Ashley sine penger og hans måte å drive klubb på, sier Barton som mener Newcastle ikke har blitt noe bedre sportslig med de franske spillerene.

Newcastle United fortjener bedre ifølge Joey Barton.

You must be logged in to post a comment Login