Effektiv og heldig

Oppdatert: 12. February 2015

Like før kampstart beveger Alan Pardew seg bort til bortelagets innbytterbenk. Deretter hilser han på hver eneste Newcastle-representant. En fin gest av den tidligere Newcastle-treneren. En merker fra kampstart på samtlige 22 spillere at det er en spesiell atmosfære i luften.

Kampen begynner i høyt tempo og høyt press fra begge lag. Etter snaue ti minutter preges resten av omgangen av lite sjanser, mye slurv og dårlig spill fra begge lag. Men plutselig bestemmer Newcastle seg. I det 42. minuttet slår Sissoko en nydelig ball over Wilfried Zaha på høyresiden, som Janmaat tar med seg ballen på direkten på mesterlig vis. Nederlenderen setter fart mot dødlinjen, får de nødvendige meterne på Zaha, og legger inn i boksen. Ballen beveger seg fint over Crystal Palace-forsvaret, og når Cisse. Senegaleseren nøler ikke, og stanger ballen inn bak en sjanseløs Speroni i Palace-buret. Vakkert og effektivt spill fra Newcastle. Cisses avslutning er for øvrig det eneste skuddet The Magpies har på mål i kampen.

Andre omgang starter med mye slurv fra Newcastles side. Zaha er et uromoment på venstresiden, og vinner en rekke frispark for vertene. Likevel blir det aldri ordentlig farlig, og Newcastle virker å ha tilsynelatende god kontroll i bakre rekker. Imidlertid klarer Newcastle aldri å etablere noe spill fremover på banen, og gjestene byr ikke på farligheter i løpet av omgangen.

Crystal Palace, som de siste kampene har snudd kampene i sin favør, synes ikke å ha gitt opp muligheten for en ny snuoperasjon. Pardew gjør to svært offensive bytter da han i 66. og 68. minuttet hiver innpå henholdsvis Gayle og Bolasie. Byttene viser seg å gi umiddelbar effekt. Sistnevnte legger inn fra høyresiden i det 71. minuttet, og finner en annen innbytter i boksen. Den tidligere United-spilleren Frazier Campbell kommer foran Williamson og sklir ballen inn på goalgetter vis bak en utspilt Krul i Newcastle-målet.

Newcastle har tilsynelatende ingen verdens ting å svare med. Newcastle synes for øyeblikket å være fornøyd med et uavgjort resultat borte mot Crystal Palace, noe særlig Carvers særdeles defensive bytter indikerer. Cisse og Cabella erstattes av henholdsvis Abeid og Dummett i sluttminuttene.

Det er definitivt Alan Pardew og hans Palace som er nærmest det tredje målet. På to cornere i henholdsvis det 79. og 87. minuttet, får Hangeland to gyldne muligheter til å sette hjemmelaget i føringen. Ved begge anledninger knuser nordmannen Williamson i luften. Ved den første anledningen går ballen så vidt over målet. I det 87. minuttet er det takket være en mesterlig redning av Krul som gjør at Newcastle klarer å beholde det ene poenget.

Oppsummert var Newcastle svært effektive onsdag kveld. I tillegg viste skjærene at de ikke hadde mye å bidra med offensivt mot Palace. Dessuten var det mye slurv og særdeles lav optimisme etter at Campbell utlignet for vertene. På få dager glipper seieren mellom fingrene for andre gang, etter at Newcastle har tatt ledelsen og hatt relativt god kontroll. Neste kamp er mot Manchester City på bortebane 21. februar. Newcastle må utvilsomt opp tusenvis av hakk om vi skal ha mulighet for å kapre poeng i Manchester.

Newcastle (4-2-3-1): Krul – Janmaat, Williamson, Coloccini, Haidara – Sissoko, Colback – Cabella (Dummett 85), Perez (90 Riviere), Gouffran – Cisse (Abeid 77)
Ubenyttede reserver: Woodman, R. Taylor, Anita, Obertan
Crystal Palace (4-4-2): Speroni – Ward, Hangeland, Delaney, Kelly (Bolasie 68) – Puncheon, Ledley, McArthur, Zaha – Sanogo (Campbell 26), Chamakh (Gayle 66)
Ubenyttede reserver: Hennessey, Murray, Mariappa, Mutch
Mål: 1-0 (Cisse 42), 1-1 (Campbell 71)
Gule kort: Crystal Palace: McArthur (49); Newcastle: Janmaat (54), Colback (55)

You must be logged in to post a comment Login