Disse lagene rykker ned

Oppdatert: 20. April 2011

Vi tar en titt på bunnlagenes gjenværende kamper og spår hvem som må ta den tunge turen ned til The Championship.

Per dags dato ser nedre halvdel av tabellen slik ut:
12. Fulham 38
13. Stoke 38
14. Birmingham 38
15. Sunderland 38
16. Blackburn 35
17. Wigan 34
——————————
18. Blackpool 33
19. West Ham 32
20. Wolverhampton 32

Newcastle har nådd den magiske 40-poengsgrensa som normalt resulterer i en fornyet PL-billett, så Alan Pardews mannskap tas ikke med i denne beregningen. Fulham, Stoke, Birmingham og Wolverhampton har alle hengekamper, mens de andre lagene står med 33 spilte matcher.

Fulham
Fulham er det laget i nedrykksstriden som ligger best an, med fem poengs luke ned til nedrykksstreken og med en positiv målforskjell. Londonerne kan berge plassen med seier mot Wolves i neste runde, men om det skulle ende med tap så kan Hangeland & co begynne å se seg over skulderen i og med at de har igjen tre topp 10-lag på hjemmebane og to lag som kjemper med nebb og klør på fremmed gress.

Stoke
Stoke er et annet lag som kan berge plassen på Wolves sin bekostning. Lagene møtes nemlig til dyst om en uke på Britannia Stadium, og det spørs nok ikke om Tony Pulis’ gutter kan forberede seg på nok en sesong i det gjeve selskap. De har også igjen Blackpool borte og Wigan hjemme, noe som bør resultere i minst tre poeng.

Birmingham
Birmingham har fått opp dampen og står med syv poeng på de siste tre kampene. De har et tøft kampprogram igjen, men er det tredje laget som kan greie seg med seier mot byrival Wolves når de spiller mot hverandre 1. mai.

Sunderland
Sunderland har falt som en stein på tabellen og har kun tatt utrolige ett poeng på de siste ti kampene. Heldigvis for hardt pressede Steve Bruce har de sorte kattene gode muligheter til å holde seg i toppdivisjonen, ettersom Wigan, Fulham og Wolves alle må gjeste SSOL. Til tross for elendig form skal det dessverre fortsatt mye til for at Sunderland skal rykke ned når de nå står med 38 poeng og et forholdsvis greit program ut sesongen.

Blackburn
Rovers er et annet lag som er helt ute av form. Sam Allardyces tidligere arbeidsgiver skal ut i to tøffe hjemmekamper mot City og Bolton først, før de møter nedrykksrivalene West Ham og Wolverhampton til det som kan bli skjebnesvangre oppgjør på bortebane.

Wigan
Wigan karret seg på sikker grunn for første gang siden november med sin utrolig viktige 3-0-seier mot Blackpool forrige helg. Laget skal møte Sunderland (b), Everton (h), Villa (b), West Ham (h) og Stoke (b), og bør nok helst vinne minst to av dem for å klare seg. Møtet mot The Hammers i London kan bli svært avgjørende.

Blackpool
Oransjetrøyene hadde en fantastisk første halvdel av sesongen, men har vært forferdelige siden nyttår. Selv om tre av de fem resterende kampene deres er på hjemmebane, skal det nok mye til for at Blackpool holder seg i PL, med mindre Newcastle tuller det til på lørdag og strekker ut en hjelpende hånd til et lag som virkelig trenger all hjelp de kan få til å snu en grusom negativ trend.

West Ham
West Ham var i en fin periode og var ubeseiret på fire oppgjør, men siden det har det blitt tre strake tap. London-laget skal ut i svært tøffe bortemøter med Chelsea og City i de to neste møtene, og blir sannsynligvis stående med 32 poeng inntil det viktige møtet mot Blackburn 7. mai.

Wolverhampton
Selv om Wolves ligger sist på tabellen kan ingen hevde at de ikke har alt i sine hender. Ulvene møter nemlig andre nedrykkskandidater i samtlige av sine seks resterende oppgjør. Det skal imidlertid nevnes at laget fra Birmingham har sanket de fleste poengene sine i kamper hvor de er store underdogs, mens de har avgitt altfor mange poeng mot jevngode lag.

For å oppsummere kan vi nok konkludere med at Stoke, Birmingham, Fulham og Sunderland på 38 poeng er forholdsvis trygge, selv om det ikke er langt ned. Blackburn klarer nok også å karre til seg en trepoenger eller to, og bør dermed greie seg. Igjen sitter vi med kvartetten Wigan, Blackpool, West Ham og Wolves, som alle har god grunn til å kjempe med nebb og klør resten av sesongen. West Ham har det vanskeligste programmet igjen, og kan være nære en dommedag etter sine to neste kamper. Blackpool virker fortapte til tross for at de kun har ett poeng opp til trygg grunn. Den siste nedrykksplassen står mellom Wolves og Wigan, og min personlige mening er at førstnevnte kommer til å berge seg i og med at de har en kamp til gode og har et overkommelig kampprogram foran seg.

Det som er sikkert er at vi går en spennende tid i møte, både med tanke på at vi sannsynligvis har berget plassen og har mye penger å handle for i sommer, og det faktum at så mange lag kjemper en hard kamp for å holde seg.

You must be logged in to post a comment Login