Benitez til 1000

Oppdatert: 16. December 2016

Med en ekstrem trang til å kontrollere detaljer, og å sørge for at fokuset er på neste kamp, er det ikke rart at Rafas milepæl i midtuken gikk under raderen til de fleste. Men seieren på DW Stadium over Wigan Athletic var spanjolens kamp nummer 1000 som manager!

Med en viktig kamp mot Wigan i midtuken, var det viktig å holde fokuset på det som betydde noe. Seier. Alt annet en 3 poeng på DW Stadium ville ha vært en nedtur, og dermed ville ikke Benitez skape noe utenomsportslig oppstyr.
Faktisk var det ikke før etter kampen, på bussen hjem til Newcastle, at han fortalte noen i støtteapparatet sitt at han hadde rundet firesifret antall offisielle kamper som manager.

Det ble ikke noe stort oppstyr rundt det, det var bare en kommentar som ble slengt ut etter nok en seier. En seier som førte Newcastle tilbake til toppen på tabellen. Men selv om han ikke utbasunerte det, er det ikke noe tvil om at det å runde 1000 kamper som manager, er en prestasjon ikke veldig mange får oppleve.

Stor suksess

Hans første kamp som manager, var for Real Madrid B (dagens Castilla) 4. september 1993. Benitez var kun 33 år gammel, og laget hans vant 3-1.
Han hadde suksess med andrelaget i den spanske hovedstaden, og gikk til Real Valladolid i 1995, før ferden gikk videre til Osasuna året etter. I begge klubbene slet han med å få de gode resultatene, men det bare herdet spanjolen.
Han tok over CF Extremadura i 1997, og ledet de til et meget overraskende opprykk. Og ikke nok med det, mot alle odds holdt han de også oppe i påfølgende sesong.

I 2000 førte han også CD Tenerife til opprykk, før han tok over Valencia et år etter. På Mestalla ledet han laget til deres første ligatittel på 31 år, to Champions Legue-finaler på like mange år, før han takket av med nok en ligatittel og seier i UEFA-cupen.

Han tok over engelske Liverpool i 2004, og gjorde stor suksess på Merseyside på sine 6 år der. Aller best huskes nok Champions League-finalen i 2005 mot AC Milan.

Men selv om finalen i Istanbul kanskje er den mest minneverdige kampen av de 1000, er det også verdt å trekke frem den dramatiske FA-cup-finalen i 2006 hvor Steven Gerrard utligner på overtid. Benitez vant også klubb-VM og Supercoppa Italiana med Inter i 2010.

I Chelsea vant han Europa League i 2013, og tok to trofeer til med Napoli i 2014. Så fikk han muligheten til å være manager i en av de vanskeligste klubbene i verden, hans elskede Real Madrid. Det gikk ikke som planlagt, noe som førte han til Tyneside i mars i år.

Og med sine 56 år, skal vi ikke se bort ifra at han får mange flere kamper, og milepæler. Men han kommer ikke til å skryte så mye av de!

You must be logged in to post a comment Login