Nærmer seg venstreback-avtale

Oppdatert: 09. August 2016

The Shields Gazette melder tirsdag morgen at Newcastle er nær ved å sluttføre en låneavtale med Everton.

Det er den lovende venstrebacken Brendan Galloway (20) som Newcastle ønsker å hente på lån ut sesongen. Forrige sesong fikk venstrebacken sitt gjennombrudd, som følge av at det klare førstevalget Leighton Baines var langtidsskadet. Da bokførte den tidligere MK Dons-spilleren seg for totalt 19 kamper for Everton, hvorav 15 av dem i ligaen. Det er antatt at Galloway er klubbens tredjevalg på venstrebacken denne sesongen.

Ifølge den lokale avisen skal forhandlingene være på et avansert nivå, og Newcastle må belage seg på å måtte punge ut med et millionbeløp for å låne 20-åringen.

Newcastle håper å ha Galloway disponibel til lørdagens kamp mot Huddersfield, som bortimot allerede er utsolgt! Målet skal også være å ha en ny spiss i hende før den tid.

Problematisk posisjon
At Benitez jakter en ny venstreback, tyder på at spanjolen ikke er tilfreds med de mulighetene han allerede har der. Newcastle har allerede Dummett og Haidara som har venstrebacken som sin hovedbeskjeftigelse. I tillegg har Anita og Mbabu vist at de også kan gjøre jobben på venstrebacken. Nyervervelsen Jesus Gamez er også kjent med posisjonen, da han i Atletico Madrid spilte flere kamper der. Ellers måtte Aarons og Sissoko (!) vikariere på venstrebacken forrige sesong, selv om sistnevnte riktignok bare opererte i den posisjonen i en knapp omgang.

Med andre ord har Newcastle en rekke alternative kort på venstrebacken. Likevel er det sannsynlig at det er Newcastles skadehistorikk i den posisjonen som bekymrer Benitez. Både Dummett og Haidara har som kjent de siste sesongene vært mye utilgjengelige som følge av skader. Forrige sesong fikk vår franske back bare syv kamper i beltet, mens Dummett for sin del ikke fikk flere enn 23 kamper. Newcastle måtte altså klare seg med kreative løsninger i åtte seriekamper.

You must be logged in to post a comment Login