Mye skjer bak kulissene

Oppdatert: 03. June 2017

Rafael Benitez har droppet ferien, og ønsker heller å bruke tiden til å påse at klubbledelsen får ting til å skje. Spanjolen håper å få unnagjort store deler av sommerhandelen allerede i første delen av juni.

Rafael Benitez har allerede sikret seg signaturen til Christian Atsu. Chelsea-talentet Tammy Abraham (19) som bøttet inn 26 mål for Championship-klubben Bristol City skal være svært nær å bli utlånt til The Magpies. Allerede i løpet av helgen kan spissen bli meldt klar for klubben. Han er en typisk «fox in the box»-spiller, og er en hard nøtt for motstanderne med raske ben til tross for sine 193 centimetere. Abraham er samme årgang som vår egen Adam Armstrong og kjenner ham fra ungdomslandslagene. Men førstnevnte har tatt steget opp på u21-ladslaget, leverer Armstrong scoringer som det holder på landslagene – nå senest på u20-nivå.

Defensive spillere jaktes
Ryktene er også hete om at Newcastle holder på å sikre seg signaturen til Sporting CP-spilleren Ruben Semedo. Portugiseren er 23 år gammel og spiller midtstopper. Det var først forrige sesong at han fikk A-lagskamper for klubben, til tross for å ha gått gradene der helt siden 2009. Spilleren er ettertraktet og flere engelske klubber, deriblant West Ham og Southampton ryktes i å ha Semedo i kikkerten. Ifølge Sky Sports skal visstnok midtstopperen foretrekke en overgang til Newcastle. Partene håper å sluttføre en avtale før u21-EM starter senere denne måneden. Ifølge nettopp Sky Sports skal Newcastle allerede ha fått et bud på 10 millioner pund avslått. Sent fredag kveld melder portugisiske O Jogo at klubbene skal være enige om en overgang, mens Sky Sports selv hevder at overgang nå ser høyst sannsynlig ut. Dette er med andre ord en overgang det er verdt å holde øynene på i løpet av de nærmeste dagene.

Det stopper ikke der. Langt ifra. Flere medier, deriblant The Times og Northern Echo sier at Benitez har den ettertraktede franskmannen Florian Lejeune (26) høyt på blokken sin. Spilleren signerte for Manchester City for to sesonger siden, men ble solgt forrige sesong til den spanske klubben Eibar. Franskmannen fikk imidlertid ingen kamper for City. Også Lejeunes landsmann, tidligere lagkamerat og stopperkollega i City, Eliaquim Mangala (26), har Newcastle også blitt linket sterkt til den siste tiden. At Semedo ser ut til å nærme seg en overgang til Tyneside, gjør dog at Benitez neppe vil ønske både Mangala og Lejeunes til klubben. Men Newcastle ønsker å kvitte seg med Grant Hanley, og duoen Lubomir Satka og Curtis Good synes heller ikke å ha noen fremtid i klubben. Mbembas fremtid er høyst usikker. Selv om Newcastle hadde et bunnsolid forsvar i Championship, tyder det meste på at Benitez jakter to nye stoppere.

Det stopper heller ikke der. Benitez skal ønske å hente en ny keeper til klubben. Han ønsker rutine, og har blitt sterkt linket til sin tidligere favoritt, Pepe Reina (34). Flere medier melder at det er faktisk interesse fra Newcastle i keeperkjempen, men at en overgang med Napoli fremstår som vanskelig. The Times og Northern Echo mener å vite at dersom ikke Benitez får tak i sin tidligere elev, så anser han Willy Caballero (35) som et godt alternativ. Den tidligere City-keeperen blir kontraktsløs 1. juli. Som TAN tidligere påpekte denne uken, ønsker Newcastle å kvitte seg med Matz Sels. Sannsynligvis er også Tim Krul på vei ut døren, mens også Karl Darlows fremtid er usikker.

You must be logged in to post a comment Login