Muligheter for tre strake

Oppdatert: 20. September 2013

Preview: Ben Arfa mener Newcastle er gode nok for topp 5. Da er vi nødt til å slå lag som Hull på hjemmebane.

Lørdag 21. september

Premier League – St James’ Park

Kampstart: 1600 (norsk tid)

Dommer: Martin Atkinson

 

Hull har åpnet sin comebacksesong i Premier League respektabelt. Etter fire kamper er resultatet en seier, en uavgjort og to tap. Det er også greit å nevne at tapene har kommet på Stamford Bridge og Etihad Stadium. Steve Bruce sine menn har uansett ikke overbevist noen ennå, og de er nødt til å begynne å få fart på det offensive spillet om de har planer om å spille på Englands øverste nivå også neste sesong.

 

Newcastles forhold til Hull

Historien mellom Newcastle og Hull er nærmest ikke-eksisterende, og faktisk har lagene møttes kun to ganger i Premier League. Det skjedde i Newcastles nedrykkssesong, altså 2008/09-sesongen. På St James’ Park vant Hull 1-2, mens det på KC Stadium endte med 1-1 og poengdeling. På lagenes tjue møter gjennom alle tider kommer The Magpies best ut med ti seire, mens The Tigers har vunnet fem. De øvrige fem har altså endt med uavgjort.

 

Hull-manager Steve Bruce forbindes av mange Newcastles tilhengere fortsatt med sin tid i Sunderland. Hans tre år lange periode som sjef for The Black Cats har gjort han til et ordentlig hatobjekt i den svarte og hvite delen av Newcastle, og han kan ikke vente en hyggelig velkomst på St James’ Park lørdag.

MISLIKT: Steve Bruce, her fra tiden i Sunderland, er ikke poplulær på St James’ Park.

 

Skadesituasjonen

Når Steve Bruce skal velge lagets startellever til lørdagens kamp må han se bort ifra et par sentrale spillere. Tidligere Lillestrøm-spiller Robert Koren var uheldig og brakk nylig foten, og er ikke tilbake før ved juletider. Heller ikke Maynor Figueroa blir å finne i Newcastle, etter at han fikk tillatelse til å reise hjem til Honduras for å ordne opp i familieproblemer. Paul McShane ser også ut til å miste kampen på grunn av sin skade i hamstringen.

Kampen på St James’ Park kan bli Yannick Sagbos første etter det røde kortet han pådro seg mot Norwich. Ivorianeren kan bli avgjørende for Hull denne sesongen, ettersom han har vist seg som en målfarlig spiller. Det er nettopp dette som har vært klubbens problem den siste tiden. Til tross for fjorårets opprykk ble nemlig Hull The Championships minstskårende lag på øverste halvdel. Så langt står Hull med bare to mål i Premier League, og lagets spiss, Danny Graham, har ikke skåret på 20 kamper.

Selv om han fortsatt bare er halvveis til Grahams udugelighet foran mål, er også Papiss Cissé nødt til å begynne å skåre. Denne uka innrømmet til og med Pardew at Cissés form kan være et problem:

Det er en bekymring. Vi har jobbet hardt for å finne måter å få igang målskåringen hans på. Forhåpentligvis skaper vi flere muligheter for han i den kommende kampen. Det blir vanskelig for han om han ikke får et etterlengtet mål. Vi har konkurranse om plassene.

MÅLTØRKE: Papiss Cissé har ikke kunnet feire et mål på 10 kamper.

Konkurranse om plassen er det uansett lite sannsynlig at Cissé får i hjemmemøtet med Hull. Shola Ameobi rapporteres nemlig å være ute også i denne kampen etter skaden han pådro seg i landskampen for Nigeria. Den eneste muligheten for å benke Cissé måtte være å flytte Rémy opp på topp og sette inn Yoan Gouffran, Sylvain Marveaux eller Sammy Ameobi på kanten.

I tillegg til Shola mål Pardew klare seg uten Steven Taylor som pådro seg en skade i hamstringen under trening denne uka. Massadio Haïdara og Ryan Taylor er selvfølgelig heller ikke tilbake fra sine skader. Gabriel Obertan, Mike Williamson og Jonas Gutiérrez er alle usikre, og ingen av dem antas å få spilletid mot Hull.

 

Antatte startellevere:

Newcastle (4-3-3): Krul; Santon, Coloccini, Yanga-Mbiwa, Debuchy; Cabaye, Anita, Sissoko; Rémy, Cissé, Ben Arfa

Hull (4-4-2): McGregor; Rosenior, Chester, Davies, Elmohamady; Brady, Livermore, Huddlestone, Aluko; Sagbo, Graham

You must be logged in to post a comment Login